Препоръчали сме на директорите на столичните училища всяко училище, като

...
Препоръчали сме на директорите на столичните училища всяко училище, като
Коментари Харесай

Училищата в София - в дистанционен, но перманентен контакт с учениците

Препоръчали сме на шефовете на столичните учебни заведения всяко учебно заведение, като се съобрази със характерните условия на работа, със своя кадрови и софтуерен капацитет, да създаде комплекс от ограничения за недопускане на спад в нивото на асимилиране на образователния материал посредством поддържането на отдалечен непрестанен контакт с учениците. Това съобщи пред БНР началникът на Столичния инспекторат по образованието Ваня Кастрева.

Тя уточни, че не се планува смяна на графика на образователното време.

По нейни думи за учителите е доста значимо да имат настояща информация за здравословното положение на своите възпитаници, да предизвикват посредством контакта с родителите от своя страна да управляват децата си и да ги стимулират, с цел да поддържат обучителната си интензивност.

Кастрева уточни, че за момента няма предпоставки за ограничение на учебно-изпитните стратегии за националните външни оценения.

Припомняме, през вчерашния ден стана ясно, че грипната почивка в София се удължава до 15 март.

Преди дни министърът на образованието Красимир Вълчев съобщи, че се обмисля наваксване с материала през пролетната почивка.

Зам.-министърът на образованието Таня Михайлова пък разясни, че сред 6 и 16 образователни дни са изгубени поради грипа. /БНР
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР