Преподавателят от Американския университет в Шарджа (АУШ) Галеб Хюсейни изнесе

...
Преподавателят от Американския университет в Шарджа (АУШ) Галеб Хюсейни изнесе
Коментари Харесай

Учен от американски университет обяви пробив при терапия на рак

Преподавателят от Американския университет в Шарджа (АУШ) Галеб Хюсейни изнесе лекция за прицелното въвеждане на лекарство при терапия на рак посредством ултразвук, съобщи новинарската организация на ОАЕ – УАМ.

Лекцията бе част от поредицата от лекции на Колежа по инженерни науки.  

Преподавател Хюсейни от катедрата по химично и биологично инженерство на АУШ е водещ академик в региона на ултразвуковото въвеждане на медикаменти. Работата му е обвързвана с създаването на нови системи за прицелното въвеждане на медикаменти до наранено място, с цел да стигнат страничните резултати от химиотерапията до най-малко.

Здравите кафези на организма могат да избегнат взаимоотношение с медикаментите за битка с рака посредством капсулиране на химиотерапевтичен сътрудник в наноразмерни носители. 

Групата учени, която се занимава с доставянето на медикаменти, е основана през 2012 година и се състои от преподаватели и студенти от АУШ. Учените сега организират опити за намиране на най-ефективните параметри на ултразвука и са подали поръчка за патент за потреблението на антитела както върху повърхността на наноносителите, по този начин и за потреблението на ултразвук при лекуване на рак на гърдата.

По време на лекцията професор Хюсейни показа последните си открития, които демонстрират, че целенасочената ултразвуково предаване на медикаменти усъвършенства скоростта на предаването с 200% спрямо технологията, която понастоящем се употребява в клиниките. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР