Преподавателите и непедагогическият персонал в университетите ще бъдат тествани за

...
Преподавателите и непедагогическият персонал в университетите ще бъдат тествани за
Коментари Харесай

Масово тестват преподавателите и персонала в университетите

Преподавателите и непедагогическият личен състав в университетите ще бъдат тествани за ковид. Подобно увещание получиха представители на Съвета на ректорите от управлението на Министерството на здравеопазването по време на среща във ведомството. Целта е да се ревизира степента на разпространяването на COVID-19 в цялата просветителна система в страната.

В акцията за тестване, предхождаща поетапното възобновяване на присъствени действия в областта на образованието, през цялото време са включени и преподавателите във висшите учебни заведения. Всеки от тях, който пожелае, ще може да се изследва за COVID-19. Тестването на работещите в областта на образованието, което стартира този месец, е непринудено и гратис.

На срещата в Министерството на здравеопазването участваха ректорът на Софийския университет „ Св. Климент Охридски “ и ръководител на Съвета на ректорите проф. дфн Анастас Герджиков, деканът на Юридическия факултет в СУ проф. доктор Даниел Вълчев, ректорът на Техническия университет проф. дн инж. Иван Кралов, ректорът на Минно-геоложкия университет проф. доктор Ивайло Копрев и ректорът на НСА проф. доктор Николай Изов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР