Преподавателите и непедагогическият персонал в университетите ще бъдат тествани за

...
Преподавателите и непедагогическият персонал в университетите ще бъдат тествани за
Коментари Харесай

К-19 у нас: Масово тестват преподаватели в университетите

Преподавателите и непедагогическият личен състав в университетите ще бъдат тествани за ковид , стана ясно след среща сред представители на Съвета на ректорите и Министерството на здравеопазването. 

Целта е да се ревизира степента на разпространяването на Covid-19 в просветителната система в страната. 

Тестването на работещите в сферата, което стартира този месец, е непринудено и гратис, напомнят от здравното министерство.

Удължават изключителната епидемиологична конюнктура до 30 април, стана ясно след работното заседание при министър-председателя Бойко Борисов. Премиерът разпореди на министъра на опазването на здравето да изготви заповед, в която ясно да бъдат написани периодите за поетапното разхлабване на ограниченията, съобщиха от държавната осведомителна работа. 

Преподавателите и непедагогическият личен състав в университетите ще бъдат тествани за ковид. Това увещание получиха представители на Съвета на ректорите от управлението на Министерството на здравеопазването по време на среща във ведомството. Целта е да се ревизира степента на разпространяването на COVID-19 в цялата просветителна система в страната.

Утре сутринта започва имунизирането в домовете за възрастни хора в София. Имунизациите ще се правят от мобилен екип на Столичната районна здравна ревизия, оповестиха от здравното министерство.
Данните от последното денонощие
През последните 24 часа у нас са регистрирани 772 нови случая на ковид при направени 13 540 теста, сочат данните от Единния информативен портал. Това значи, че 5.7% от взетите проби са дали позитивен резултат. 3321 от тестванията са по метода PCR, a останалите 1307 са бързи антигенни проби.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР