Преподаватели, докторанти и служители на УниБИТ са на посещение в

...
Преподаватели, докторанти и служители на УниБИТ са на посещение в
Коментари Харесай

Преподаватели и докторанти от УниБИТ участват в традиционния си „пътуващ“ научен семинар в Дубай

Преподаватели, докторанти и чиновници на УниБИТ са на посещаване в Дубай, ОАЕ. В очакване да проведат за 15-ти следващ път обичайния си „ пътуващ “ теоретичен семинар под надпис „ Съвременни измерения на европейското просветително и научно пространство. България среща Средния Изток и Австралия. “

Семинарът ще се организира в огромната конферентна зала на Австралийския университет в Дубай („ University of Wollongong in Dudai “).
В днешния ден управлението на УниБИТ в състав: проф. дн Ирена Петева – Ректор на УниБИТ, заместител ректорите – проф. доктор Тереза Тренчева, проф. дн Иван Гарванов, проф. доктор Иванка Павлова и проф. д.ик.н. Стоян Денчев – Председател на Общото заседание на УниБИТ, посетиха University of Wollongong in Dubai. Там Президентът на University of Wollongong in Dudai проф. Мохамед Салем и проф. дн Ирена Петева подписаха Договор за другарство, съдействие и взаимопомощ сред двата университета.

В своето слово при подписването проф. Денчев акцентира, че до този миг УниБИТ се радва на ползотворно съдействие със Smart University of Dubai (носещ името на престолонаследника) на основата на Договор, който той е подписал с Дубайския университет през 2017 година

„ Днешният контракт дава нови вероятности за взаимни научни проучвания и продан на студенти. “ Ректорът на УниБИТ проф. Петева изрази задоволството си от досегашното си съдействие с University of Wollongong in Dudai, обвързвано с подготовката на идния семинар.

Проф. Тренчева, зам.-ректор по научноизследователската и интернационална активност, показа упованията си за бъдещото ползотворно съдействие сред двата университета, като акцентира, че за повторно е посетител на този кампус и е извънредно впечатлена от изискванията за образование на студентите и се надява на скорошни студентски и преподавателски подвижности.

Домакинът на събитието в лицето на проф. Мохамед Вал М. Салем Зейн приветства българската делегация и изрази убеденост, че съдействието сред двата университета ще бъде ползотворно. След встъпителните думи на двете делегации проф. Петева и проф. Мохамед Вал М. Салем Зейн подписаха рамковия контракт сред двата университета на фона националните знамена на България, Дубай и Австралия. С одобрение към участниците в церемонията се обърна и Негово Превъзходителство – Иван Йорданов, Генерален Консул на България в ОАЕ.

В своето одобрение той посочи, че УниБИТ е един от най-бързо разрастващите се и новаторски университети в България. В своето слово Н.Пр. господин Йорданов посочи ролята на българската страна за развиването на образованието и науката, като продължение на светите братя първоучители Кирил и Методий.

След подписването на контракта домакините в лицето на Президента Мохамед Вал. М. Салем Зейн и Изпълнителния шеф на Университета хазаин Даниеле Батеруорт срещнаха българската делегация с сбирката си от истински творби на изкуството, направени от австралийски туземци, които са с огромна застрахователна стойност. Президентът описа за смисъла на наименованието на „ Wollongong”, което е име на аборигенско племе, означаващо „ Шепота напразно “. През цялото време на престоя на българската делегация в Университета, прелестно усещане направи интензивността на генералния управител по въпросите на студентския асортимент – българката госпожа Елеонора Ненчева.

Официалното разкриване на Пътуващия семинар на УниБИТ е на 5 март 2022 година, участници в неговата работа ще бъдат учени и докторанти от България, Дубай, Австралия, Италия и Швейцария. Очаква се одобрение да сервира и Н.Пр. господин Богдан Коларов, дипломат на Република България в ОАЕ. За семинара към този момент са получени приветствени адреси от акад. Николай Денков – Министър на образованието и науката, господин Христо Проданов – Министър на туризма, акад. Юлиян Ревалски – Председател на Българската академия на науките, Университета в Женева, Световната организация за интелектуална благосъстоятелност и други

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР