Преподавател от варненското Начално училище Васил Левски е с положителен

...
Преподавател от варненското Начално училище Васил Левски е с положителен
Коментари Харесай

Нови случаи на коронавирус във варненски училища и детска градина в Монтана |

Преподавател от варненското Начално учебно заведение " Васил Левски " е с позитивен тест за ковид. Учителката е класен началник на един от четвъртите класове, който е под карантина. Децата са били контактни със свои връстници от различен клас, който също е под карантина, съобщи Българска телеграфна агенция.

Позитивният резултат на преподавателката е излязъл в петък. До сряда в учебното заведение няма да има образователни занятия, защото дезинфекцията трае 48 часа. 

Първите класове под карантина в Начално учебно заведение " Васил Левски " към този момент са факт в кв. " Аспарухово ". Тя обгръща 42-ма възпитаници.

На територията на Варна има още инфектирани възпитаници. Шестокласник от учебно заведение " Ангел Кънчев " и сестра му също са дали позитивни проби за ковид. Заразяването им е станало отвън фамилията, по тази причина техните класове от учебно заведение " Ангел Кънчев " и 24-та Езикова гимназия са на отдалечено образование от през днешния ден.

Четири нови учителки от личния състав и още едно дете от детска градина " Слънце " в Монтана са с ковид, оповестиха от Регионалната здравна ревизия. Носители на болестта в градината вече са 10 души, от които две деца, едното на 4 години. Всички те са изолирани в домовете си и остават под карантина. Под карантина са и други 50 деца от групите на болните учителки.

Миналата седмица позитивен тест за ковид дадоха 3 учителки и дете на 6 години. Градината обаче няма да бъде затваряна, допълниха от РЗИ. Помещенията са дезинфекцирани, взети са проби за проучване от останалия личен състав. Резултатите ще станат известни на следващия ден.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР