Преподава бойно изкуство, но учи как да не се бием.

...
Преподава бойно изкуство, но учи как да не се бием.
Коментари Харесай

Вдъхновяваща история: Весела, която остави ландшафтната архитектура и се посвети на Айкидо

Преподава бойно изкуство, само че учи по какъв начин да не се бием. Учител е в японската просвета, само че остава “вярна ” на българските обичаи. Може би отговорът за всичко това се крие в изкуството, на което е посветила живота си – Айкидо, което тя превежда като „ Хармония сред силите ” и по този начин към този момент 22 години!

Весела Велин има най-високата майсторска степен, която се пази с механически изпит и е една от дребното българи, придобили я в Япония.

Весела оставя своята съществена специалност – ландшафтна архитектура, с цел да се посвети професионално на Айкидо. Заедно със брачна половинка ù основат едни от най-големите школи по Айкидо за деца в България, чиято задача е да оказва помощ във възпитанието и цялостното им израстване.

 Радио Веселина Радио Веселина

За това по какъв начин да учим днешните деца на дисциплинираност и самоконтрол, по какъв начин да им предаваме полезности, за които виждат все по-малко образци, и по какъв начин да ги подтикваме да се оправят с компликациите в свят, в който нещата стават все по-лесни, споделя Весела Велин . Тя споделя своя персонален път сред черното и бялото в търсенето на баланс и естетика. Заедно със брачна половинка си Владимир Велин са създали нов авторски способ, който е извънредно сполучлив в намиране на пътя към Съвършенството!

В епизода на „ Доктор здраве с Мария “ говорят за здравето на децата ни и най-много какъв брой сложно е то, тъй като здравето не е единствено на физическо равнище, то включва още дисциплинираност, самоконтрол, мотивация децата да демонстрират и развиват положителните си качества, да израстват като щастливи хора.  Весела съчетава в себе си доста неща – външността ù е нежна и женствена, само че може да бъде доста твърда и безапелационна. Тренира с тялото, само че за нея книгите и образованията по личностното развиване са доста значими. Обучава деца, само че приказва с тях по съществени тематики.

За още полезнa и любопитна информация, харесайте страницата нa Edna.bg във Facebook , последвайте ни в Instagram , намерете ни в TikTok .
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР