Препитанието на 1,6 милиарда работници в сивата икономика, т. е.

...
Препитанието на 1,6 милиарда работници в сивата икономика, т. е.
Коментари Харесай

ООН: Пандемията застрашава препитанието на половината работещи в света

Препитанието на 1,6 милиарда служащи в сивата стопанска система, т. е. половината трудещи се в света, е мощно застрашено от пандемията от ковид. Това предизвести Международната организация по труда (МОТ), представена от ДПА и Българска телеграфна агенция.
Все по-често поради рецесията: С заем и без работа В Северозападна България към този момент хиляди са на борсата
Трудещите се в света са 3,3 милиарда и от тях 2 милиарда работят неофициално в нерегистрирани компании. Този стопански бранш понесе тежък удар от ограничаващите ограничения, наложени поради ковид, защото тези хора постоянно работят в браншовете, които бяха най-тежко наранени, съгласно МОТ.

С развиването на пандемията и рецесията на трудовия пазар потребността да се защитят най-уязвимите става още по-неотложна, акцентира ръководителят на организацията Гай Райдър.
Три разнообразни прогнози за излаз от икономическата рецесия след COVID-19 Почти 60% от мениджърите чакат постепенно възобновяване
За милиони служащи неналичието на приходи значи липса на храна, на сигурност и на бъдеще, добавя той.

Доходите на работещите в международната сива стопанска система към този момент са намалели с 60% поради пандемията, регистрира МОТ.

Организацията намали прогнозите си за развиването на трудовия пазар. Работните часове на трудовата мощ в международен мащаб ще се свият с 10,5% през второто тримесечие, откакто пандемията се отрази в стопанската система.

Спадът по отношение на предкризисните нива през четвъртото тримесечие на предходната година се равнява на 305 милиона места на цялостно работно време. Перспективата е доста по-песимистична от предходната прогноза за намаляване с 6,7 на 100.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР