Преписите на комуникациите между контролната кула на летище Ханеда в

...
Преписите на комуникациите между контролната кула на летище Ханеда в
Коментари Харесай

Преписите на японската полетна катастрофа показват, че самолетът на бреговата охрана не е получил разрешение за излитане

Преписите на връзките сред контролната кула на летище Ханеда в Токио и два самолета, взели участие в смъртоносна злополука във вторник вечерта, допускат, че аероплан на японската брегова защита е бил не е получил позволение за политане, преди да се сблъска с пътнически аероплан на пистата.

Стенограмата, която беше оповестена от японското държавно управление късно в сряда, обгръща малко над четири минути диалози преди злополуката, което докара до гибелта на петима души и принуди близо 400 да създадат незабавна евакуация от пламнал аероплан на Japan Airlines.

Самолетът JCG — турбовитлов аероплан на бреговата защита De Havilland Dash-8, който трябваше да лети с доставки за незабавна помощ при земетресение до западна Япония — навлезе в пистата тъкмо когато JAL Airbus A350 от Сапоро кацаше. Самолетите се сблъскаха, причинявайки случай, при който петима от шестчленния екипаж на бреговата защита бяха убити.

Според преписа, ръководителите на полети от Ханеда са дали позволение н...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР