Препълнени болници в разгара за петата COVID вълна. В Благоевградско

...
Препълнени болници в разгара за петата COVID вълна. В Благоевградско
Коментари Харесай

Болницата в Гоце Делчев е препълнена с пациенти с COVID

Препълнени лечебни заведения в разгара за петата Коронавирус вълна. В Благоевградско новозаразените не престават да порастват и към този момент са близо 2500 на 100 000 души, а в лечебните заведения в Югозапада регистрират сериозен напън. Най-натоварена е болничното заведение в Гоце Делчев, която беше принудена да се уговаря с болничното заведение в Благоевград за вероятно прекачване на пациенти.

" Днес леглата са запълнени. Ако няма за изписване, ще би трябвало идващите да ги препращаме към Благоевград. Въпросът е и там какъв брой време ще имат празни места ", съобщи доктор Петър Филибев, шеф на МБАЛ- Гоце Делчев.

Това, което беше обикновено – да се имунизираме, да съблюдаваме ограниченията се случи в дребна част на обществото. Ваксинираните са демотивирани, само че процентът им е прекомерно дребен. Смисълът е да се пазим като общественост. Не може да се отворим като други страни, тъй като там огромна част от обществото е предпазено. Това разяснява в студиото на NOVA пубмологът и националният представител Александър Симидчиев.

На въпрос за рестриктивните мерки на заведенията и неналичието на глоба за властта, когато не съблюдава ограниченията в Народното събрание, той отговори:
" Ние взехме решение за използване на документа и в Народно събрание. Отделни човеци отхвърлят да се съгласят с обществото. Решението задължава, само че е до персонална отговорност. Няма глоба, само че има хора, които се преценяват и такива, които не. При нас заради сериозна съпротива против естествените ограничения популацията към момента е в риск от заболяване и разпространяване ".
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР