Преотстъпеният от Черно море на Созопол халф Лъчезар Йорданов сподели

...
Преотстъпеният от Черно море на Созопол халф Лъчезар Йорданов сподели
Коментари Харесай

Лъчезар Йорданов: Созопол е най-доброто място за моето развитие

Преотстъпеният от Черно море на Созопол халф Лъчезар Йорданов показа в изявление за " Дарик радио ", че за него този трансфер е добър, защото се надява да може да натрупа повече игрови минути. Той е окуражен да се потвърди в Черно море след завръщането си на " Тича " след края на сезона. Йорданов разкри, че до 17 години е играл в школата на Морето " като централен нападател. Според него би трябвало да усъвършенства играта си в отбранителен проект.

Как се стигна до преотстъпването ти на Созопол?
-Още преди края на полусезона със старши треньора Илиан Илиев бяхме говорили, че е най - добре да отида някъде чартърен. Просто изчаквахме да забележим кои клубове ще проявят интерес към мен. Созопол беше един от заинтригуваните клубове. Реших, че там е най-добре.

Имаше ли други благоприятни условия пред теб? Интерес от други отбори?
-Имах още 2-3 предложения, само че реших, че Созопол ще най-добре за моето развиване.

Добър ход ли е това, че си преотстъпен и ще можеш да трупаш повече игрови опит?
-Първо ще забележим дали ще играя. Всичко си зависи от мен. Ако получа късмет, ще е добре. За всеки млад футболист е хубаво да получава игрови минути, с цел да може да се развива.Идеята е да натрупвам игрови опит. Надявам се да се получи, само че всичко зависи от мен.

Познаваш ли се с някого от момчетата в Созопол и ще играеш ли в контролата против Черно море в събота?
Не, не се познавам. Зная единствено за Георги Радев, че е бил младеж на Черно море. Той доста добре ме приветства, за което му благодаря. Не зная дали ще играе в събота в контролата против Черно море. Зависи от треньора какво ще реши. Аз съм подготвен. Чувствам се добре. Ако ме пуснат,ще играя на 100 %.

Позицията, на която играеш е зад нападателя. Къде още съгласно теб би трябвало да подобряваш играта си? В кой аспект би трябвало още да поработиш?
-Смятам, че би трябвало да наблетна на играта си в отбранителен проект. Но това се реализира с течение на времето.Аз съм играл цялостен живот като централен нападател в юношите. Вече най-после към 17-18 годишен ме преквалифицираха в халф. Трябва да паботя в отбранителен проект, тъкмо тъй като съм играл като нападател.

През 2018 дебютира за мъжкия отбор на Черно море. Имаш присъединяване в 5 мача. Какво не ти доближава да пробиеш в първия тим? Младостта ли е повода, или сериозната конкуренция на твоята позиция?
-В Черно море постоянно е имало доста мощни футболисти, изключително на моя пост в средата на терена. Жоро Илиев беше, като влязох в мъжкия тим, Пепи Витанов, Патрик Андраде. Сега са Васко Панайотов и Стефан Велев. Това са все класни футболисти. Не е това повода, че съм младеж, да не играя. Просто още не съм стигнал тяхното равнище и справедливо те играят. Всичко зависи от мен. Да се развъртвам, да имам търпения, а като ми се даде късмет, да мога да го употребявам.

Амбициран ли си да се докажеш в Черно море откакто се върнеш от Созопол, или виждаш различен път пред себе си?
-Разбира се. Аз съм варненец. От дребен съм на стадиона още като почитател. С наслаждение ще играя за Черно море, само че в случай че не стане животът продължава. Но първата ми цел е Черно море.

Кой ти е обичаният тим в чужбина?
-Ливърпул. Още 12-13 годишен се възпламених по Ливърпул поради Суарес, който тогава играеше там. Аз по това време играех като централен нападател и харесвах неговия жанр на игра.

Кой е футболистът, играещ на твоята позиция, на който симпатизираш?
Тиаго от Ливърпул и Кевин де Бройне от Манчестър Сити. Те са двама неповторими футболисти за мен и индикатор по какъв начин би трябвало да се играе като халф.

Снимка: ПФК Черно море
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР