Преодоляването на регионалния дисбаланс и насочването на значителна част от

...
Преодоляването на регионалния дисбаланс и насочването на значителна част от
Коментари Харесай

Министър Пулев: Част от средствата по Плана за възстановяване ще бъдат насочени към Северна България

Преодоляването на районния дисбаланс и насочването на забележителна част от средствата по Плана за възобновяване и резистентност към Северна България бяха част от тематиките, които разискаха на работна среща кметът на Русе Пенчо Милков и министърът на нововъведенията и растежа Александър Пулев.

Според Пулев за десетилетия Северна България е била сложена в неизгодно състояние, само че е пристигнал моментът страната да направи нужното и изоставането да бъде преодоляно посредством поощряване на вложенията в района. Като спънка за реализирането на капиталови планове Пенчо Милков посочи несигурната вътрешнополитическа конюнктура и честата промяна на държавни управления. Той увери министъра на нововъведенията и растежа, че няма да спре да притегля вниманието на страната към Северна България и ще продължи да упорства да бъдат позволени редица проблеми. Сред тях са тези, свързани с трафика на Дунав мост, както и настояването част от приходите, събрани от таксата за прекосяване на границата, да постъпва в общинския бюджет.

Кметът срещна министър Пулев с огромната самодейност на Община Русе за въвеждане на роботиката като част от просветителния развой на всички третокласници в учебните заведения от общината. По думите му локалната администрация ще продължи да поддържа процесите за внедряване на нововъведенията, започващи от ранна възраст, минаващи през учебното обучение и намиращи своя логически свършек в Русенския университет.

Малко по-късно Пенчо Милков и Александър Пулев взеха присъединяване в публична конференция, на която от Министерството на нововъведенията и растежа дадоха подробна информация за четирите процедури по Плана за възобновяване и резистентност и структурните фондове на Европейски Съюз, както и опциите за кандидатстване по тях.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и ! 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР