Преодоляването на предразсъдъците към хората с увреждания е наша колективна

...
Преодоляването на предразсъдъците към хората с увреждания е наша колективна
Коментари Харесай

Министър Георги Глушков откри фестивала Щастливи за ръка“

Преодоляването на предразсъдъците към хората с увреждания е наша групова отговорност и ние би трябвало дружно да насърчаваме, разбираме и одобряваме разнообразните гении, които хората с увреждания носят в нашето общество. С тези думи министърът на младежта и спорта Георги Глушков откри фестивала " Щастливи за ръка ". За осма поредна година Пловдив е хазаин на събитието отдадено на превъзмогването на предразсъдъците към хората с увреждания.

" Бих желал да изразя своето почитание, респект и съпричастност към Вас, да Ви поздравя за борбения дух, с помощта на който всекидневно се справяте с компликации от друго естество ", сподели още министър Глушков. И добави, че спортът е за всеки - без значение от възраст, етнос или физическо положение, а със силата на духа си хората с увреждания са ни показвали и ни демонстрират, че човешките благоприятни условия не познават граници.

С концепцията, че хората са същински първенци с воля, без значение от техните умения и благоприятни условия, " Щастливи за ръка " има за цел да приобщи и сплоти хората посредством спорт, игри и изкуство. В събитието тази година се включиха хора със специфични потребности, спортисти и съидейници от България и Италия.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР