Преодоляването на предизвикателствата пред страната ни, на обезлюдяването и на

...
Преодоляването на предизвикателствата пред страната ни, на обезлюдяването и на
Коментари Харесай

Румен Радев: Силното местно самоуправление е важно за развитието на България

Преодоляването на провокациите пред страната ни, на обезлюдяването и на икономическите несъответствия сред районите минава през все по-тясно съдействие сред общините, усилване на децентрализацията и финансовата им самостоятелност. Това се показва в приветствен адрес на президента Румен Радев до управлението и членовете на Националното съдружие на общините в Република България (НСОРБ), в който той приветства кметовете, общинските съветници и административните чиновници в страната във връзка Деня на българската община и локалното самоуправление.

Представителите на локалната власт са на първа линия в напъните да бъдат решавани ежедневните проблеми на хората и са поръчител за ползотворния разговор с тях, написа още президентът. Румен Радев акцентира, че мощното локално самоуправление е значима причина за устойчивото развиване на България и президентската институция ще продължи да спомага на общините в търсенето на работещи решения в тази тенденция.

В своето одобрение президентът показва още, че за двадесет и петте години на своето действие НСОРБ се е потвърдило като благонадежден сътрудник на общините и медиатор сред централната власт и жителите на локално равнище. „ Експертизата и приносът на НСОРБ са освен от основно значение за одобряването на ползите на общините и реализацията на техните начинания, само че и спомагат за общия прогрес и благоденствието на България “, написа президентът Румен Радев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР