Преодоляването на последиците от енергийната криза чрез общи действия в

...
Преодоляването на последиците от енергийната криза чрез общи действия в
Коментари Харесай

Радев обсъди с Шарл Мишел проблемите пред ЕС в енергетиката

Преодоляването на последствията от енергийната рецесия посредством общи дейности в рамките на ЕС за понижаване на цените на енергийните запаси, както и опциите за поддръжка за страните членки, запълнили газовите си складове с природен газ на цена, доста по-висока от актуалната, бяха измежду тематиките, които президентът Румен Радев сложи във видеоконферентен диалог с ръководителя на Европейския съвет Шарл Мишел. Разговорът с Шарл Мишел е в границите на подготовката на идното съвещание на Европейския съвет, което ще се организира на 23 и 24 март. Страната ни ще бъде представлявана от българския държавен глава, оповестиха от прессекретариата на президента.

Президентът изрази поддръжката на България за продължение на самодейността за директен кулоар за експорт на зърно от Украйна за нуждаещите се страни. Същевременно той уточни, че са нужни ограничения на европейско равнище, с цел да не докара този пренос до деформиране на вътрешния пазар в България и другите страни от района.

Подкрепата, която България чака от своите европейски сътрудници в битката против незаконната миграция, не е единствено финансова, акцентира още президентът Радев. Държавният глава открои самодейността на България, взаимно с Европол за основаване на целева работна група в страната ни с присъединяване на заинтригувани страни членки и трети партньорски страни за бърз продан на оперативна информация и предприемане на координирани взаимни ограничения против незаконната миграция.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР