Преодоляване, преодоляване! Ляв бряг, десен бряг. Преминахме от десния бряг

...
Преодоляване, преодоляване! Ляв бряг, десен бряг. Преминахме от десния бряг
Коментари Харесай

Александър Проханов: Херсонски мир - НЕ!

„ Преодоляване, превъзмогване! Ляв бряг, десен бряг. Преминахме от десния бряг на левия, напуснахме Херсон, копаем окопи. Киев ликува, Москва скърби, Лондон се усмихва.

Съдбата ми гори с блясъка на края на съветски щик. През живота си съм видял седемнадесет войни на всички континенти. Имам в мозъка куп от тези войни, букет от тези кървави цветя. В съзнанието ми бие и пулсира синусоидата на всяка от тези войни: тези, седемнадесетата, и тази, Донбас, осемнадесетата.

В тази осемнадесета имаше ослепителни проблясъци на илюзии, суматоха от разочарования, тъмно слисване, отровни подозрения, които през днешния ден са сменени от настойчиво стоене под мъгливото и мъгливо небе на войната, където безспорно ще изгрее ослепителната звезда на съветската Победа.

Спомням си Първата чеченска война, когато, убивайки Съветския съюз, те довършиха слабата и безсмислена Русия на Елцин. Нямаше войски, те бяха събрани от света от болт, небрежно залепени с тиксо и хвърлени в пъкъла.

Армията не повярва на страната, която изведе тази най-мощна войска от Европа, стъпка я, унижи я и я хвърли в голо поле. Нямаше бойни командири и генералите, подготвени да се бият в Ламанша и в Пиренеите, в този момент щурмуваха селата.

Олигарсите, млади, хищни, изядоха целия съветски живот за една нощ, диктуваха на военните. След това Березовски контролираше хода на военните дейности.

Войските, раздрани в кръв, победиха отрядите на чеченските бунтовници, изгониха ги в планините. Но последва загадъчната заповед на Черномирдин, която спря офанзивата. Врагът избяга от провалянето, възвърне се от ударите и войната пламна с нова мощ и ненавист.

След като превзеха Грозни с взлом, трансформирайки двореца на Дудаев в перфорирана хрупкава вафла, издигайки над този замък съветски байрак, раздран от патрони, войските, по заповед на Кремъл, напуснаха Грозни без пердах.

Отряди бойци се върнаха в града без изстрел, откъснаха съветското знаме и окачиха знамето на „ свободна Ичкерия “. Президентът на тази „ свободна Ичкерия “ Яндарбиев, с каракулева шапка, седеше на маса в Кремъл против Елцин, който приличаше на картофена грудка, и му диктуваше изискванията на Хасавюртския мир. Така, в превиване, измежду секрети съглашения и гнусни унижения, на които съветската войска беше подложена от демократичните публицисти, породи този неприличен Хасавюртски мир.

Но точно той, този Хасавюртов мир, беше повратна точка в съветската история. Той даде отдих на съветската войска, отдих на изтощеното съветско схващане и смени притежателя в Кремъл, след което стартира съветската контраофанзива, която продължава и до през днешния ден.

„ Херсонски мир “ няма да има. Ще има прегрупиране на всички съветски сили. Не единствено тези, водени от Суровикин. Но и тези, които се управляват от военните технократи. Тези, които откриват идеологически постулати. Тези, които се грижат за културата.

Пропагандата е ужасно нещо, изключително по време на война. Но е невероятно от висотата на пропагандата в съзнанието на хората да се търкулнат тежки, зле обработени блокове, които сплескват мозъка и раждат не победоносни прояви, а вдлъбнатини и отхвърляния.

Високи анализатори на своите закрити срещи, в интелектуални лаборатории, разсъждават по какъв начин ще се промени съветският хайлайф, част от който плахо избяга и разкопчава милиарди, с цел да помогне на воюващата Украйна. И с тези пари на украинските фронтове оръжията изтезават и унищожават съветските момчета.

Друг, нервозен, под паника, нервен пласт от съветския хайлайф, изместен в Израел, трансфорат в харпии, седнали на еврейски клон, излива смрад върху съветските управляващи, съветската просвета, съветския народ. Елитът, който остана в Русия и се разви в демократичната ера, показва непросветеност, скришен боязън, двумислие и наподобява на остарял застоял дюшек, през който мъчно минават команди и укази.

Как ще става ротацията на личния състав? Как ще стане промяната на елитите? Как „ елитът на провалянето “ ще бъде сменен от „ елита на успеха “?

Русия живее с планове през последните двадесет години. Имаше доста от тези планове и те бяха наречени " национални ". Изпълнението им се извършваше от ръководители на корпорации, министри, губернатори. Върхът на теоретичния дизайн беше Програмата 2020, която обещаваше на Русия бърз стопански напредък.

Всички тези планове се провалиха. Изпълнението на всеки от тях докара не до възстановяване, а до утежняване на живота. И никой не беше осъден за неуспеха на тези стратегически планове. Всички останаха по местата си, получиха нови планове и отново ги провалиха.

Днес Русия извършва величествен план, чието име е Победа. Провалът на този план е неосъществим. Провалът на плана " Победа " допуска план " проваляне ", в който Русия ще бъде смляна на прахуляк, тънък като разтворимо кафе.

На огромните, сред трите океана, простори, родили св. Сергий и Серафим Саровски, светите князе Дмитрий и Александър, великите воини Суворов, Кутузов, Жуков, светлите гении на Пушкин, Толстой, Вернадски, тънък мъх ще порастват в тези пространства, измежду които ще се издигат петролни полета и кулите на British Petroleum.

Реализацията на плана " Победа " изисква експерти от най-голям клас. Тези, които провалят този план във фабриката или на бойното поле, в министерството или в трагичния спектакъл - всички те ще бъдат отхвърлени.

На тяхно място ще се повдигнат тези, които могат да ръководят полкове и армии. Подкрепете производството на Калибри и Кинжали. Осигурете храна в градовете. Използвайте опита на великата руска страна, която потъпка фашистката свастика и сътвори великата - за всички времена - Победа.

При дефицит на запаси, когато всеки човешки разум и темперамент са скъпи, всяка рубла и всяко зърно самун, всяка дума, изречена със пристрастеност и религия, Русия разполага с величествен запас, зазидан от Хрушчов. Този запас се назовава Сталинград. Нека разградим този скъп запас, тъкмо както разградихме различен запас, чието име е Крим.

В годишнината от великата Сталинградска борба на брега на Волга, тази река от съветското време, дано божественото слово Сталинград още веднъж да засияе, вдъхвайки смут на враговете, изпълвайки сърцата на патриотите с победоносно празненство.

Превод: СМ

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР