Преобразуването на икономиките ни, обществата ни и армиите ни е

...
Преобразуването на икономиките ни, обществата ни и армиите ни е
Коментари Харесай

Зам.-шефът на НАТО: България е значим съюзник на много места

Преобразуването на стопанските системи ни, обществата ни и армиите ни е развой, който лишава време, заяви зам.-генералният секретар на НАТО Мирча Джоана. По негови думи в Румъния с десетилетия не е имало задоволително средства за военно финансиране. Той показва общото въоръжение като доста по-изгоден вид.
Прочетете още
" Всички осъзнахме, че с изключение на от мощна стопанска система, работна ръка и политика, имаме потребност и от мощна защита ", уточни той. Затова и доста страни почнали взаимна работа. На Испания да вземем за пример й следва да управлява военна група в Словакия, в Румъния - образования води Франция, в България - се намесва Италия. Джоана споделя, че би трябвало да се влага във военните сили, освен това НАТО може да го прави взаимно, тъй като е доста по-изгодно, а в последна сметка това са парите на данъкоплатците.

По отношение на Украйна той акцентира, че страната се бори самоуверено, дава неизмерими жертви, с цел да пази националния си суверенитет. Те се бият и за нас. " Трябва да продължаваме да им оказваме помощ, тъй като не желая и да си представям последствията от съветската победа. Имаме проект и би трябвало да се придържаме към него ", безапелационен е Джоана. По негови думи източните страни наблюдават нашия отговор към съветската експанзия и си извличат поучения от него.

Той показва, че през цялото време е било ясно, че войната ще се проточи, както и че ще коства скъпо.  " Зеленски е изправен пред сложен избор - с цел да си върне повече територия, би трябвало да жертва повече младежи ", споделя Джоана пред БТВ.

" Виждаме присъщи безчовечен дейности от страна на Русия. През лятото унищожава инфраструктура за експорт на зърно, засягайки доста страни и отвън Европа. През зимата се пробва да унищожи електропреносната мрежа, като трансформира зимния сезон в оръжие. Иска да държи хората на мрачно и студено ". По негови думи би трябвало да се приспособяваме към тази действителност през Румъния и България - р. Дунав и пристанището Констанца.Той отбелязва, че Турция също играе голяма роля. Румъния и Българя би трябвало да влагат в лична логистика за експорт на артикули през Черно море - поуката за двете страни. " Това е покана за тях да се оправят по-добре дружно ", показва Джоана.

България е важен съдружник на доста места - политически, стопански и военно. Това зам.-шефът на НАТО дефинира като значимо обръщение от водачите на НАТО към София. " Повече бизнес, повече търговия, повече съдействие. Вярвам, че дружно България, Румъния и целият район могат да работят, с цел да настигнат Запада ", заключи той.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР