Преображенският районен съд в Москва е признал за виновна Любов

...
Преображенският районен съд в Москва е признал за виновна Любов
Коментари Харесай

Съдът призна Любов Собол за виновна в нарушение на санитарните норми

Преображенският областен съд в Москва е признал за отговорна Любов Собол (бивш правист на ръководения от Алексей Навални Фонд за битка с корупцията - ФБК) по обвиняване в подстрекаване към нарушаване на санитарните правила по време на пандемията. Това заяви нейният юрист във вторник, представен от ТАСС.

Съдът осъжда Собол на ограничение на свободата на напредване в продължение на година и половина. През този интервал на Собол се не разрешава да излиза от вкъщи си сред 22,00 и 6,00 ч., да посещава манифестации и да напуща рамките на общината, в която е записана по адрес. Обвинението ѝ бе повдигнато поради организирането на протестни акции в поддръжка на рецензия на Кремъл Алексей Навални през януари в Москва, които не получиха позволение от съветските управляващи. След изговаряне на присъдата Собол сподели, че ще я апелира.

В хода на делото бяха разпитани участници в митинга, служители на реда и лекари. Самата Собол не призна виновността си, а нейният юрист показа в съда заключението на езиковед, в което се показва, че в постовете на Собол в обществените мрежи не се откриват признаци на нарушаване на санитарно-епидемиологичните правила.

Ден по-рано бе огласена първата присъда на обвинен по същото дело. На Дани Акел бе наложена санкция от 100 000 рубли.

Освен Собол и Акел обвинявания по същото дело са предявени и на Олег Навални, който е брат на Алексей Навални, на изпълнителката от групата Пуси райът Мария Альохина, на координатора на московския щаб на Алексей Навални - Олег Степанов, а също и на няколко деятели на ФБК.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР