Преносимият мини-терминал включва пет антивирусни програмиMalware Cleaner има малки размери

...
Преносимият мини-терминал включва пет антивирусни програмиMalware Cleaner има малки размери
Коментари Харесай

Устройство Malware Cleaner обезврежда USB флашките

Преносимият мини-терминал включва пет антивирусни стратегии

Malware Cleaner има дребни размери и тегло, с помощта на което може да се употребява като портативно, мобилно устройство – един тип мини-терминал

Не е загадка, че широко-разпространените USB флашки постоянно са носители на вируси, а доста консуматори не подхващат никакви ограничения против тази опасност и стават жертви на злонамерения програмен продукт.

Освен общоприетите антивируси, на пазара се оферират и екзотични решения за предотвратяване от сходни закани. Такова, да вземем за пример, е профилираното устройство Malware Cleaner на компанията Orange Cyberdefense, предопределено за диагностика и неутрализиране на USB флашките.
още по тематиката
Malware Cleaner има дребни размери и тегло, с помощта на което може да се употребява като портативно, мобилно устройство – един тип мини-терминал, както го назовава производителят, за разнообразни сюжети на приложимост.

Вътре в устройството са вградени пет антивирусни стратегии, които сканират обвързвания към Malware Cleaner флаш диск. Когато открие опасност, мини-терминалът изтрива инфектирания файл или го слага в карантина.

Освен това устройството може да отпечата информация с подробна информация за инфектирания файл. Производителят твърди, че мини-терминалът открива даже BadUSB закани, които е мъчно да бъдат засечени със общоприетите антивирусни стратегии за районен съд.

Антивирусната база на Malware Cleaner се обновява автоматизирано при съществуване на интернет връзка по местна мрежа или мобилна 4G. Мрежовата връзка може да се употребява също за отдалечено администриране на Malware Cleaner.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР