Пренасянето на вируса на птичия грип H5N1 върху хора е

...
Пренасянето на вируса на птичия грип H5N1 върху хора е
Коментари Харесай

Идва ли нова пандемия: Птичият грип заразява все повече хора, предупреди СЗО

Пренасянето на вируса на птичия грип H5N1 върху хора е мотив за " извънредно терзание ", заяви Агенция Франс Прес, базирайки се на позиция на Световната здравна организация.

Вирусът на птичия грип продължава да заразява разнообразни скотски типове, както и хора . Това е мотив за извънредно терзание, сподели Джеръми Фарар, теоретичен шеф на СЗО.Междувременно СЗО и близо 500 специалисти одобриха за първи път определение за болест, излъчена по въздуха, заяви Ройтерс. Целта е да се избегне объркването, настъпило при експлоадирането на пандемията от COVID-19. Според СЗО това е първата стъпка към по-добра предварителна защита на този тип трансмисия- и на съществуващи към този момент заболявания като морбили, и при бъдещи пандемии.

Документът на СЗО заключава, че определението " по въздуха " може да бъде употребявано за инфекциозни заболявания, при които главният вид трансмисия се основава на патоген, пренасян по въздуха или съдържащ се във въздуха. Това е в сходство с други термини, разбираеми и за експерти, и за необятната аудитория - като " заболявания, излъчени посредством нечиста вода ".Около 500 специалисти са взели участие в в изработването на дефиницията , като измежду тях има лекари, експерти в региона на публичното опазване на здравето, инженери. Много от тях правят оценка отрицателно опита от предишното, когато са изисквани доста доказателства, с цел да бъде оповестена една болест за излъчена по въздуха. Подобно оповестяване изисква строги ограничаващи ограничения. Новата формулировка гласи, че рискът от заразяване и сериозността на болестта би трябвало да се взимат поради. Въпросът дали инфекциозните частици са " капчици " или " аерозоли " към този момент няма да е значителен.

Всеки миг е значим! Последвайте ни в и , с цел да сте в крайник с тематиките на деня

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР