Пренасочване на част от огромните субсидии в подкрепа на изкопаемите

...
Пренасочване на част от огромните субсидии в подкрепа на изкопаемите
Коментари Харесай

Само 10% от субсидиите за изкопаеми могат да платят за зелен преход

Пренасочване на част от големите дотации в поддръжка на изкопаемите горива към възобновими източници може да отприщи гражданска война в производството на чиста сила и доста да понижи въглеродните излъчвания, които са причина за климатичните промени.

Информацията популяризира вестник " Гардиън ", който се базира на отчет на Международния институт за стабилно развиване.

Субсидиите за рандеман на въглища, нефт и газ са в размер на повече от 370 милиарда щатски $ на година в съпоставяне със 100 милиарда $ за възобновими източници, се регистрира в отчета. Само 10-30% от дотациите за изкопаеми горива ще са задоволителни за международен преход към чиста сила , считат създателите на проучването.

Спирането на дотациите за изкопаеми горива се преглежда като значима част от битката с климатичните промени . Г-20 даде обещание през 2009 година да спре потреблението им, само че все още напредъкът е стеснен.

През май генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш нападна отпусканите от страните дотации.

Ние използваме парите на данъкоплатците, което значи нашите пари, за усилване на ураганите, за разпространяване на засушаванията, за размразяване на ледниците и избелване на коралите. С една дума: унищожаваме света, предизвести той.

Новият разбор демонстрира по какъв начин единствено с пренасочване на част от дотациите за изкопаеми горива може уверено да се обърне салдото в интерес на зелената сила, което ще докара до най-евтината електрическа енергия и бързо трансформиране на света.

Преходът от изкопаеми горива към чиста сила към този момент е в ход. Инвестициите на година във възобновими източници са по-големи от тези в създадената сила от изкопаеми горива от 2008 година Но напредъкът е по-бавен от нужното.

Наскоро оповестен отчет на организацията REN21 демонстрира, че 112 страни субсидират изкопаемите горива.

Според Международния валутен фонд всяка минута изкопаемите горива са субсидирани с 10 милиона $ или 5.2 трилиона щатски $ за 2017 година, което включва разноските от вредите, които нанасят изгорените горива върху климата и здравето на индивида. Освен това прекъсването на дотациите ще понижи световните излъчвания с 1/4 и ще понижи на половина преждевременните смъртни случаи от замърсяване на въздуха.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР