Преминаването през моста на село Първенец ще бъде преустановено от

...
Преминаването през моста на село Първенец ще бъде преустановено от
Коментари Харесай

Спират преминаването през моста на Първенец, демонтират го

Преминаването през моста на село Първенец ще бъде прекратено от на следващия ден. Причината е, че стартира ремонт на остарялото оборудване и построяването на ново. Преминаването ще става през обходен маршрут, който е обозначен със знаци, споделиха от кметството.

В средата на септември кметът на Община Родопи Павел Михайлов направи първа копка на новото оборудване. То обезпечава най-пряката връзка сред селата от Родопската яка и е комфортно за наетите в промишлените зони към Околовръстното шосе на Пловдив. Инвестицията е за близо 1,4 млн. лева и беше отпусната по време на служебния кабинет „ Янев 1”.

Експлоатационният период на краткотрайно поставения понтонен мост изтече в края на предходна година и оттогава е неразрешено прекосяването на рейсове и камиони през него. Конструкцията беше построена през 2014-а година, откакто предходният мост рухна при наводняване.

Проектът за новия мост планува създаване на стомано-бетонна структура, с две платна, всяко по близо 4 метра дължина и два нови пешеходни тротоари. По време на строителството трафикът ще бъде отклонен по обходен маршрут, който към този момент е обозначен с табели.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР