Преминаването на циклона Джулия причини тежки наводнения в Акапулко и

...
Преминаването на циклона Джулия причини тежки наводнения в Акапулко и
Коментари Харесай

Циклонът Джулия причини сериозни наводнения в Мексико

Преминаването на циклона " Джулия " аргументи тежки наводнения в Акапулко и други общини в мексиканския щат Гереро, управляващите анулираха всички просветителни занимания в уязвимите региони и задействаха обезпечаване на убежища, заяви РИА Новости.

„ Следвайки рекомендациите на Министерството на гражданската отбрана по отношение на прекосяването на циклона " Джулия " и за отбрана на физическата цялост на учениците и преподавателския състав, присъствените образователни действия в сряда, 12 октомври, се преустановяват във всички степени на образование в общини в районите Коста Чика, Акапулко, Коста Гранде и горната част на Сиера “, се споделя в изказване на Министерството на образованието на щата Гереро.

Местни издания оповестяват, че няколко души са били отнесени от водата - мотоциклетист, жена на тротоара и " половин дузина студенти ", без да прецизират ориста им. Според губернатора Евелин Салгадо вредите към момента са незначителни, няма информация за ранени или починали.

В обществените мрежи консуматори споделят фрагменти от паднали дървета и мощни водни потоци по улиците на Акапулко, достигащи метър дълбочина. Губернаторът на щата Евелин Салгадо прикани жителите да останат бдителни, защото умерените до мощни дъждове не престават в района и разгласява лист на проведените приюти.

Тропическият циклон " Джулия " нанесе големи вреди на страните в Южна и Централна Америка от неделя. Наводненията от Венецуела до Мексико взеха десетки жертви и засегнаха в друга степен стотици хиляди хора. / БГНЕС

Мексико / Мексико
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР