Преминаването на най-новите руски кораби през Ламанша е „провокация“, поставена

...
Преминаването на най-новите руски кораби през Ламанша е „провокация“, поставена
Коментари Харесай

Daily Express: Безпрецедентно — руският ВМФ проверява решимостта на британците на фона на коронавируса

Преминаването на най-новите съветски кораби през Ламанша е „ провокация “, сложена във времето на ковид и предопределена да изпита решимостта на Англия да пази своите ползи, написа Daily Express.

Според редактора на WARSHIPS International Fleet Review, Иън Балънтайн, Русия се пробва да показва, че не е отслабнала под натиска на ковид.

Миналата седмица, на фона на световната пандемия на ковид, Русия изпрати няколко военни кораба до Ламанша, което мнозина изтълкуваха като "точно в точния момент извършена провокация " от президента Владимир Путин, написа Daily Express, представена от "Поглед инфо ".

Иън Балънтайн, редактор на списание WARSHIPS International Fleet Review, означи по този мотив: „ Подобно на други страни, Русия даде цялостен боен отговор на ковид в границите на своите граници, като в същото време изпрати медицински експерти от своите въоръжени сили в Италия за битка с вируса.

Въпреки това, до момента в който НАТО - което е доста рационално - ограничи или анулира някои огромни военни учения, съветските военни демонстрираха, че по време на пандемията те ще се държат по този начин, като че ли нищо не се е случило. "

"Това държание може да отразява единствено обстоятелството, че те като обединена страна имат единение на задачата и не е належащо да се пробват да работят в границите на многонационална отбранителна коалиция като НАТО ", изясни Балънтайн и добави, че съветският флот изпраща своите формирования във водите покрай границите на членовете на НАТО.

„ Те изпратиха седем кораба в Северно море и през Ламанша - два фрегата, три корвета и два десантни кораба-амфибия, сподели редакторът. Това е флот с невиждани размери, най-малко през последните няколко години. “

Обикновено съветските оперативни групи, в това число крайцерът с нуклеарен мотор "Петър Велики " и самолетоносачът "Адмирал Кузнецов ", както и подводницата "Орел ", се съпровождат от един или два ескортни кораба и няколко поддържащи кораба.

Но петте военни кораба, изпратени до Северно море и Ламанша, се оказаха новостите на съветския флот, които са способни да нанасят високоточни удари надълбоко в територията на евентуалния съперник.

„ Движението на толкоз огромен брой модерни и усъвършенствани съветски надводни бойни кораби във водите на НАТО, съпроводени от флот от поддържащи кораби, е умишлена проява на мощ, чиято цел е да покаже, че Москва не е отслабнала заради появяването на ковид “, сподели Балънтайн.

Нещо повече, това държание на Русия не се ограничаваше до Северна Европа. „ По едно и също време в Източното Средиземноморие три еднообразно съвременни съветски фрегата демонстрираха огнева мощност, откривайки ракетен и оръдеен огън по цели по море и във въздуха.

Според съветския флот това са били учения за заличаване на военноморско съединяване на конвенционален съперник. Този „ конвенционален съперник “ може да бъде единствено НАТО. “, изясни редакторът.

В същото време общо девет английски кораба следят дейностите на съветското съединяване. Според лейтенант Ник Уърд, старши асистент на патрулния транспортен съд HMS Tyne, сходни задания са естествената работа на флота.

„ Докато в това време въоръжените сили оказват помощ на Националната здравна работа да избавя животи във Англия, налага се Военноморски сили да не престават да извършват задачите, в които постоянно сме взели участие, с цел да обезопасим Англия “, сподели той.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР