Преминаването на майки с колички по някои от тротоарите в

...
Преминаването на майки с колички по някои от тротоарите в
Коментари Харесай

Възмутена майка от „Прослав“: Опасни или липсващи тротоари, ...

Преминаването на майки с колички по някои от тротоарите в пловдивския квартал „ Прослав “ е невероятно. Необходимо е да се слезе на пътното платно, което е извънредно рисково. За това алармира до „ Марица “ майката на две деца Елена Минова, която живее в квартала.

Тя сочи, че на ъгъла на бул. “Пещерско шосе” с ул. “Елин Пелин”, на светофара при влизане в квартала има частен парцел с папрати по-високи от човешки растеж, които заемат половината тротоар. „ Освен това, тротоарните площи там, по посока изхода на града, са тесни, доста прашни и необезопасени. От същото това кръстовище, в посока ул. „ Парк отдих и просвета “, няма никаква проходимост за пешеходци, майки с деца, инвалиди и така нататък Улицата е извънредно прашна и кална от минаващите камиони от строителните обекти в близост “, споделя майката.



Елена алармира още, че няма обезпечен безвреден достъп посредством тротоари до Гребната база. Същото важи и за ул. „ Вегетарианска “ в квартала, която е без тротоар, с неасфалтиран сектор, който при неприятно дъждовно време е просто непристъпен заради огромните локви и тиня.



„ Питам като майка с две деца, живуща на бул. „ Пещерско шосе “ - от къде би трябвало да мина, с цел да стигна безопастно до някъде? Да не приказваме, че няма никаква друга опция за игра и забавление за децата ни, с изключение на близката Гребна база “, сочи Елена Минова.

Сигналът си тя е изпратила и до кметството в „ Западен “, като преди ден е получила и отговор.

Той гласи:

“Съществуващата висока тревна растителност в обсега на кръстовището на бул. „ Пещерско шосе “ и ул. „ Елин Пелин “ ще бъде окосена от бригадата на Оперативна програма „ Градини и паркове “, поддържащи зелената система в региона.

По отношение на осъществяването на тротоари по ул. „ Парк отдих и просвета “ ви уведомяваме, че на място няма приложена улична регулация и тротоари не може да бъдта изпълнени заради непроведени процедури на отчуждаване на частни парцели, през които минава бъдещото пътно платно. Необходимо е да се разпореди планиране по елементи пътна, отвесна планировка, ел. и ВиК. Цялостното благоустрояване на общественото пространство е обвързвано с правене на план и съществуване на финансов запас, с който регион „ Западен “ не разполага “, написа в формалния отговор от районното кметство.

По отношение на ул. „ Вегетарианска “ се показва, че тя се намира отвън регулация на град Пловдив, в земеделска земя със заменено предопределение, а въпросният път е общински, аграрни път.

" Администрацията на регион „ Западен “ няма обвързване да поддържа селскостопански пътища “, се споделя още в позицията по сигнала на Елена Минева.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР