Преминаването на Енцо Фернандес в Челси се превърна в най-голямата

...
Преминаването на Енцо Фернандес в Челси се превърна в най-голямата
Коментари Харесай

Петте рекорда, които трансферът на Енцо Фернадес счупи

Преминаването на Енцо Фернандес в Челси се трансформира в най-голямата трансферна сага по време на миналия януарски прозорец. Лондончани започнаха с офанзивата си за международния първенец още при започване на 2023 година и завършиха договорката едвам в последните часове на вчерашния ден. Новите притежатели на лондончани ще платят за аржентинеца общо 107 милиона паунда. Макар че ще бъде бъде преведена на шест вноски, тази сума счупи цели пет трансферни върха. 

Енцо Фернандес усъвършенства следните достижения: за най-скъпа покупка на Челси; за английски трансфер; за най-скъп входящ трансфер в Премиър лийг и за най-голяма продажба на Бенфика. Най-изненадващото достижение от цялата тази поредност обаче е, че Енцо Фернандес се трансформира и в рекордна продажба на Ривър Плейт. Аржентинският клуб получава 25% от цялата сума, което съставлява 26.75 милиона паунда.

Клубът от " Стамфорд Бридж " пък е непостижим по обща сума, изхарчена за прехвърляния. Челси трансферира границата от 300 милиона паунда за нови покупки през зимата, а през последните два трансферни прозореца сумата за нови играчи надвишава 550 милиона.

Бъди част от " Домът на почитателите ”, играй и печели със Sportal.bg.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР