Преминаването на два американски военни кораба в международни води в

...
Преминаването на два американски военни кораба в международни води в
Коментари Харесай

Белият дом: Военните ни кораби в района не е променят политиката на САЩ към Китай

Преминаването на два американски военни кораба в интернационалните води в Тайванския пролив по-рано през днешния ден е в цялостно сходство с политиката на Съединени американски щати на " обединен Китай " и на гарантиране на свободен и отворен Индийско-Тихоокеански район, съобщи представител на Белия дом, представен от Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

" Това прекосяване беше планувано от дълго време ", сподели пред телевизия Си Ен Ен Джон Кърби, представител на Съвета за национална сигурност към американското президентство. Той добави, че прекосяването на двата кораба " е в цялостно сходство с нашата политика на обединен Китай и с желанието ни да работим за гарантирането на свободен и отворен Индийско-Тихоокеански район ".

Два американски военни кораба навлязоха в интернационалните води в Тайванския пролив, съобщи по-рано Ройтерс. Това е първата сходна интервенция, откогато връзките сред Пекин и Вашингтон се обтегнаха поради визитата на председателката на Камарата на представителите Нанси Пелоси в Тайпе, отбелязва организацията.

През последните години американски военни кораби, а от време на време и плавателни съдове на съюзнически на Съединени американски щати страни като Англия и Канада, постоянно минават през протока, което провокира гнева на Пекин.

След визитата на Пелоси при започване на месеца, Китай, който смята Тайван за своя територия, организира военни учения покрай острова.

Официални представители на Съединени американски щати, поискали анонимност, споделиха през вчерашния ден пред Ройтерс, че американските крайцери " Чансълърсвил " и " Антиетам " правят интервенция в Тайванския пролив, която към момента е в ход.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР