Преминаването на червен светофар от страна на Рашидов е било

...
Преминаването на червен светофар от страна на Рашидов е било
Коментари Харесай

Прокуратурата прекрати разследването за катастрофата, предизвикана от Вежди Рашидов

Преминаването на червен светофар от страна на Рашидов е било потвърдено от записите на охранителните камери в региона

Делото за злополуката с присъединяване на скулптора и сегашен ръководител на Народното събрание Вежди Рашидов е било прекъснато от прокуратурата, научихме от .

Инцидентът стана през май месец 2021 година на оживеното кръстовище на столичните булеварди " България " и " Гоце Делчев ". Тогава Рашидов, който е карал лекотоварен автомобил вид " баничарка ", се блъска с друга кола. Той е настанен в " Пирогов " с черепно-мозъчна контузия, с гръдна контузия и разкъсна рана, само че без заплаха за живота, както оповестиха тогава от болничното заведение. 

Оттогава нито полицията, нито държавното обвиняване са давали някаква информация за хода на делото. Разследването обаче е било формирано за телесна щета, т.е. за пострадванията на самия Рашидов. След като е открито, че той е минал на алено през светофара, производството е прекъснато.

Преминаването на червен светофар от страна на Рашидов е било доказано и от записите на охранителните камери в региона, и от свидетелски показания.

В последна сметка делото е прекъснато с аргумента, че оня, който е предизвикал телесната щета, нито е можел, нито е бил задължен да планува, че такова нещо ще се случи. Тоест другият водач няма по какъв начин да се смята за отговорен, тъй като по този начин или другояче е пресякъл кръстовището на зелено и това е потвърдено. Обвинения не са повдигани, а казусът се счита за завършен. Търсени са обаче доказателства кой е предизвикал телесната щета, а не злополуката. 

Формулировката, употребена от прокуратурата за преустановяване на делото, дава отговор на така наречен " инцидентно действие ". В Наказателния кодекс то е разказано като такова, при което " деецът не е бил задължен или не е могъл да планува настъпването на общественоопасните последствия ".
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР