Преминаването на автомобили през Прохода на Републиката в сряда вечерта

...
Преминаването на автомобили през Прохода на Републиката в сряда вечерта
Коментари Харесай

Затвориха Хаинбоаз заради разлив на гориво

Преминаването на коли през Прохода на Републиката в сряда вечерта бе краткотрайно прекратен. За това предизвестиха от Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи във Велико Търново. Причината е разлив на дизелово гориво от незнаен все още автомобил, което основава предпоставки за пътни катастрофи. Разливът е от южния скат на Прохода на Републиката до Предела.

За случая неотложно са известени пътните служби, които са почнали опесъчаване на асфалтовата настилка.
Проходът ще остане затворен до почистването на платното. Леките коли могат да употребяват Прохода Шипка като различен вид.

Полицията търси тира, който е разлял горивото. Претърсват се интернационалните паркинги по трасето. Предполага се, че се е пробил резервоарът на камиона и все пак водачът е карал в продължение на километри в посока към остарялата столица.

„Подобен случай имаше преди 4-5 години, само че тогава разливът беше от Южния пътен възел във Велико Търново до горнооряховското село Поликраище. Наложи се трасето да бъде затворено за придвижване, до момента в който не бъде обработено и обезопасено“, спомнят си блюстители на реда от Велико Търново.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР