Преминаване към ротация в училища от 6 общини в Пловдивска

...
Преминаване към ротация в училища от 6 общини в Пловдивска
Коментари Харесай

Искат ротация в Пловдив и отделни училища от още 5 общини

Преминаване към ротация в учебни заведения от 6 общини в Пловдивска област от понеделник предлага на МОН Регионалното ръководство на образованието.

За Пловдив схемата е онлайн да учат класовете от 5. нагоре, като се изключи 7., 10. и 12 клас. А в други 5 общини превключване онлайн да се приложи за обособени образователни заведения.

Мерките са поради навлизането на шестте общини в стадий 3 по новия народен проект за коронавирус ограниченията - с достигната пълняемост 70% на леглата в интензивни отделения, изясни началникът на Регионалното ръководство на обрзованието Антоанета Пакова след съвещания с локалните здравни управляващи.

Предложението е прекосяването онлайн да стане от понеделник за период от една седмица, като по този начин тя ще се слее с възможната едноседмична междусрочна почивка, в случай че решението за нея бъде взето на следващия ден на Отраслов съвет.

Засега желанието е на всички места децата от 1. до 4. клас за останат в класните стаи.

След ваканцията обстановката ще се реши още веднъж.

Локалните ограничения засягат учебните заведения в селата Маноле и Бенковски от община " Марица ", ОУ " Петър Бонев " в Перущица, първомайските ОУ " Георги Караславов " и ПГСС " Васил Левски ". В община Садово се желае превключване онлайн за учебните заведения в Караджово и Поповица, а в Стамболийски - за ОУ " Отец Пайсий " и ОУ " Христо Ботев " в Йоаким Груево.

За да бъде приведено в деяние, решението би трябвало да получи утвърждението на министъра на образованието, който да издаде заповед за влизането му в действие. Практиката от последните дни е акад. Николай Денков да разписва оптимално бързо препоръчаните местни ограничения за преодоляване на петата коронавирус вълна.
Свързани вести Тревога в Пловдивско: Положителните проби в клас скочиха 2,5 пъти за седмица 4 учебни заведения минават онлайн поради заболели деца и учители Омикрон повали и имунизирани училищен екипи От февруари може да се върне двукратното тестване в училище
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР