Преминаваме вече от плътните кремове към по-леките с идването на

...
Преминаваме вече от плътните кремове към по-леките с идването на
Коментари Харесай

Дерматолог: Не ползвайте сапун да миете лицето си

„ Преминаваме към този момент от плътните кремове към по-леките с идването на пролетта. По отношение на грижата, няма значение дали приказваме за здрава или болна кожа – тя би трябвало да бъде почиствана. Това би трябвало да се случва заран и вечер. “

Това сподели в студиото на „ Добро утро, Европа “ кожният лекар доцент доктор Весела Райкова.
Все още огромна част от популацията продължава да употребява сапун за кожата на лицето. Не е подобаващ, тъй като той фрапантно трансформира водната преграда на клетките и кожата на лицето става доста сензитивна. Може да се ползва мицерална вода или гел, които доста по-благо обгрижват кожата и резервират този липиден пласт.
„ Кремът постоянно би трябвало да бъде хидратиращ, само че през зимата би трябвало да има повече серамиди и липиди, а през лятото би трябвало да са по-леки продуктите. Да не оставят доста плътни следи върху нея, да се усеща лека и нераздразнена. Тя мъчно претърпява топлината по този начин “, сподели още кожният лекар.

„ Когато приказваме за артикули, които се ползват в клиника, там сме по-специализирани и имаме пилинги, които са против петна, против мастната секреция, такива, които водят просто до смяна на епитела в пролетния и летния сезон. През лятото вършим пилинг единствено на по-проблемните кожи.

Иначе може да се каже, че пилингите, според от това какъв брой са дълбоки като навлизане, имат друг резултат “, разяснява още доктор Райкова.

Препоръчва се на всички хора, които имат алергични положения да отидат някъде на открито до течаща вода, там потвърдено има отзиви, че се получават електрически заряди, които оказват помощ на хора с такива проблеми, уточни още експертът.

„ Хората с акне за къс интервал от време се усещат по-добре под ултравиолетовите лъчи, само че след това жлезата секретира повече и акнето се утежнява “, уточни доктор Райкова.

По нейните думи с изключение на слънцезащитата и потреблението на верните артикули при къпане няма потребност от по-специални неща при децата.

Д-р Райкова предлага с навлизането на пролетта да използваме повече зелени артикули, тъй като съдържат огромно количество витамини и микроелементи.

„ На скоро нашумяха артикули с глутатион. Той може да се ползва инжекционно, на хапчета, а и се синтезира от нашето тяло. Той има доста положителни въздействия върху кожата и вътрешните органи. Дава необятна палитра от благоприятни условия “, разяснява още кожният лекар.

Целия диалог вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР