Преминал е от страната ни директно към Грузия, това значи,

...
Преминал е от страната ни директно към Грузия, това значи,
Коментари Харесай

Камионът, взривил Кримския мост, е тръгнал от България

Преминал е от страната ни непосредствено към Грузия, това значи, че е пътувал по море с транспортен съд до другия завършек на Черно море

Камионът, взривил моста над Керченския проход, е тръгнал от България, минал е през Грузия, Северна Осетия и по този начин е достигнал до Кримския полуостров. Това регистрира доскоро персонално пред президента Владимир Путин ръководителят на Съвета за сигурност на Руската федерация (ССРФ) Александър Бастрикин. Новината идва като потрес за мнозина, а последствията за страната ни остават неразбираеми, макар че Бастрикин не заяви къде тъкмо по описания маршрут камионът е бил претрупан с експлозиви. 

Председателят на ССРФ даде бегла информация за следствието, като регистрира, че са открити причинителите, притежателят на тежкотоварната машина; направени са ДНК експертизи и разбори. 

Обявяването на маршрута на камиона, взривил до неотдавна най-дългия мост в Европа - основна цивилна инфраструкура, построена директно след анексирането на Крим през 2014 година, която има голямо значение за логистиката на войната в Украйна - съставлява забавен ход от страна на Москва. Това се случва ден преди Владимир Путин да приказва пред Съвета за сигурност в Русия, а изброените страни не са инцидентни, макар че от географска позиция пътят на камиона е логически. Остава мистерия въпреки всичко по какъв начин терористите - както към този момент ги дефинира съветският президент - са стигнали непосредствено от България до Грузия, намираща се от другата страна на Черно море. Вероятно камионът е бил претрупан на транспортен съд, а това води до две вероятни хипотези от кое място тъкмо е минал - Варна и Бургас.

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР