Премии на обща стойност 375 000 лева бяха раздадени на

...
Премии на обща стойност 375 000 лева бяха раздадени на
Коментари Харесай

190 000 за Кирил Милов, 150 000 за Еди Назарян

Премии на обща стойност 375 000 лв. бяха раздадени на най-заслужилите борци в класическия жанр за 2022 година Наградите са обезпечени от компанията " Литекс ", общоприет спонсор на БФ Борба, оповестиха от централата.
Най-голям бонус от 190 000 лв. получи Кирил Милов, който през тази година за първи път покори европейския връх при мъжете и завоюва сребро на Световното състезание в класическия жанр. Чекът му бе връчен от Данаил Ганчев, притежател на " Литекс " и член на Управителния съвет на БФ Борба, както и от Христо Маринов, президент на БФ Борба.
" Не чаках такава огромна премия. Благодаря, че има такива хора, които да оказват помощ на българския спорт, с цел да можем ние да продължаваме да сбъдваме фантазиите си ", призна Кирил Милов, герой №1 у нас за 2022 година
20-годишният гений Едмонд Назарян заслужи награда от 150 000 лв.. През годината той завоюва три медала от огромни шампионати - евротитлата при юношите и сребърни оценки на Европейското и Световното за мъже. 
Айк Мнацаканян получи 35 000 лв. за бронза от Европейското състезание в Будапеща.
" За нас беше доста сполучлива година. На Европейското състезание спечелихме 10 медала, което не
Всичко за Вашата сватба
се бе случвало повече от 30 години, а на Световното имахме два финала в олимпийски категории, което е обнадеждаващо. Имаме и доста млади момчета с капацитет за олимпийски квоти и медали. Изказвам големи благодарности на генералния спонсор на федерацията - " Литекс ", от който срещаме голяма поддръжка, с цел да може нашите момчета и девойки да се приготвят умерено. Пожелавам идната година да е още по-успешна и да спечелим оптимален брой квоти за Париж 2024 ", съобщи президентът на федерацията Христо Маринов, международен първенец от Москва 2010 и европейски отличник от Белград 2012.
 >

 
 
 
 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News
PromoMall.bg