Премии на обща стойност 375 000 лева бяха раздадени на

...
Премии на обща стойност 375 000 лева бяха раздадени на
Коментари Харесай

375 000 лева премии в борбата

Премии на обща стойност 375 000 лв. бяха раздадени на най-заслужилите борци в класическия жанр за 2022 година Наградите са обезпечени от „ Литекс “, общоприет спонсор на БФ Борба.

Най-голям бонус – 190 000 лв. получи Кирил Милов, който през тази година за първи път покори европейския връх при мъжете и завоюва сребро на международното състезание в класическия жанр. Чекът му бе връчен от Данаил Ганчев, притежател на „ Литекс “ и член на управителния съвет на БФ Борба, както и от Христо Маринов, президент на БФ Борба.

„ Не чаках такава огромна премия – призна Кирил Милов, герой №1 у нас за 2022 година - Благодаря, че има такива хора, които да оказват помощ на българския спорт, с цел да можем ние да продължаваме да сбъдваме фантазиите си! “

20-годишният гений Едмонд Назарян пък заслужи награда от 150 000 лв.. През 2022-а той взе три медала от огромни шампионати - стана №1 в Европа при юношите, взе сребро на европейското и международното за мъже. Само преди дни Назарян-младши се върна от лагер във френската столица Париж, където през 2024 ще бъда идващите олимпийски игри.

А Айк Мнацаканян получи 35 000 лв. за бронза от европейското състезание.

„ За нас беше една доста сполучлива година – съобщи Христо Маринов, президент на БФ Борба. - На европейското състезание спечелихме 10 медала, което не се бе случвало повече от 30 години. А на международното имахме два финала в олимпийски категории, което е обнадеждаващо. Имаме и доста млади момчета с капацитет за олимпийски квоти и медали. Изказвам големи благодарности на генералния спонсор на федерацията „ Литекс “, от който срещаме голяма поддръжка, с цел да може нашите момчета и девойки да се приготвят умерено. Пожелавам идната година да е още по-успешна и да спечелим оптимален брой квоти за Париж 2024. “

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР