Премии на обща стойност 375 000 лева бяха раздадени на

...
Премии на обща стойност 375 000 лева бяха раздадени на
Коментари Харесай

Премии на обща стойност 375 000 лева получиха най-заслужилите борци в класическия стил за 2022 година

Премии на обща стойност 375 000 лв. бяха раздадени на най-заслужилите борци в класическия жанр за 2022 година. Наградите са обезпечени от компанията " Литекс ", общоприет спонсор на БФ Борба, оповестиха от централата.

Най-голям бонус от 190 000 лв. получи Кирил Милов, който през тази година за първи път покори европейския връх при мъжете и завоюва сребро на Световното състезание в класическия жанр. Чекът му бе връчен от Данаил Ганчев, притежател на " Литекс " и член на управителния съвет на БФ Борба, както и от Христо Маринов, президент на БФ Борба.

" Не чаках такава огромна премия. Благодаря, че има такива хора, които да оказват помощ на българския спорт, с цел да можем ние да продължаваме да сбъдваме фантазиите си! ", призна Кирил Милов, герой номер 1 у нас за 2022 година.

20-годишният гений Едмонд Назарян заслужи награда от 150 000 лв.. През 2022-а той взе три медала от огромни шампионати - стана номер 1 в Европа при юношите, взе сребро на Европейското и Световното за мъже. Само преди дни Назарян-младши се върна от лагер във френската столица Париж, където през 2024 ще бъда идващите олимпийски игри.

Айк Мнацаканян получи 35 000 лв. за бронза от Европейското състезание.

" За нас беше една доста сполучлива година. На европейското състезание спечелихме 10 медала, което не се бе случвало повече от 30 години, а на Световното имахме два финала в олимпийски категории, което е обнадеждаващо. Имаме и доста млади момчета с капацитет за олимпийски квоти и медали. Изказвам големи благодарности на генералния спонсор на федерацията " Литекс ", от който срещаме голяма поддръжка, с цел да може нашите момчета и девойки да се приготвят умерено. Пожелавам идната година да е още по-успешна и да спечелим оптимален брой квоти за Париж 2024 ", съобщи президентът на федерацията Христо Маринов.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР