Премиерният уикенд на Цар Лъв“ го изпрати на върха на

...
Премиерният уикенд на Цар Лъв“ го изпрати на върха на
Коментари Харесай

„Цар Лъв“ се качи на трона на рекордите по света и у нас

Премиерният уикенд на „ Цар Лъв “ го изпрати на върха на класациите и у нас, и в международен мащаб.

Като една от най-впечатляващите продукции тази година, той провокира бурни страсти, разсъни сантиментални усеща у хората, израснали с него, и предизвика интерес у по-малките, които занапред се срещат със зашеметяващата история.

В духа на величествения сюжет, трогателния роман и музиката, която като че ли пуска котва надълбоко в душата на всеки фен, „ Цар Лъв “ зае мястото си измежду филмовите рекордьори в България за най-хубав премиерен уикенд за месец юли под марката на Дисни и трето място за най-хубав премиерен уикенд за месец юли въобще у нас. Лентата може да се похвали с повече от 52 000 фенове и над 575 000 лв. доходи за премиерния уикенд и предпремиерата си.

За две седмици на екран в Съединени американски щати и Канада филмът е проработил над 350 милиона $, а в международен мащаб – близо 612 милиона.

В субтитрираната версия на „ Цар Лъв “ феновете могат да чуят гласовете на Бионсе като Нала, Доналд Глоувър в ролята на Симба, Джеймс Ърл Джоунс, който още веднъж подари гласа си на Муфаса, и куп други звезди.

Дублираната на български версия на кино лентата събра на едно място някои от най-уважаваните ни артисти в света на дублажното изкуство, измежду които Георги Тодоров, Здравко Димитров, Петя Миладинова, Кристина Кокорска и други Малките Симба и Нала пък са озвучени от надарените Максим Ялнъзов и Калина Асенова.

Новият аранжимент на саундтрака също е самобитна среща на поколенията в лицето на класика Ханс Цимер и новаторският Фарел.

Източник: venera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР