Премиерката на Норвегия Ерна Солберг се покая днес след неудобни

...
Премиерката на Норвегия Ерна Солберг се покая днес след неудобни
Коментари Харесай

Премиерката на Норвегия публично се покая, че е нарушила мерките - ходила на курорт

Премиерката на Норвегия Ерна Солберг се разкая през днешния ден след неуместни разкрития, че тя и нейни родственици са нарушили разпоредбите за битка с Ковид-19 в страна, която отдава голямо значение на равенството на всички пред закона, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

По случай 60-ия си рожден ден в края на февруари Солберг събрала фамилията си в зимния курорт Йейлу, в нарушаване на разпоредбите и рекомендациите за ограничение на обществените контакти за преодоляване на епидемията, разкри публичното радио и телевизия Ен Ер Ка.

" Извинявам се, че аз и фамилията ми нарушихме разпоредбите за битка с коронавирус, това не трябваше в никакъв случай да се случва. Разбира се, че трябваше да спазим всички рекомендации, както апелирам вас да постъпвате ", написа нощес Солберг във " Facebook ".

" Мисля най-много за тези, които са били принудени да анулират някакви проекти, които с наслада са очаквали годишнина със съученици, тържество с другари или нещо друго значимо. Разбирам тези, които са ядосани и разочаровани поради това. Допуснах неточност и държа да се извиня ", добави тя.



На 25 февруари 13 членове на фамилията на Сулберг са вечеряли в ресторант - в нейно неявяване, тъй като й се е наложило да отиде в болница поради проблеми с очите - откакто разпоредбите лимитират до 10 позволения брой участници в частно събиране на обществено място.

На идващия ден Сулберг и роднините й са нарушили рекомендация, като са се събрали 14 души, т.е. четирима повече от позволеното, за дегустация на суши в нейния взет чартърен апартамент.

Тези разкрития провокираха бурни реакции в обществените мрежи.

" Ако МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛКАТА, със своите пълчища от съветници, не съумява да разбере разпоредбите, е НАПЪЛНО АБСУРДНО да се изисква от редовия жител да успее да го направи ", възмути се консуматор на " Туитър ".

Чуха се и апели за оставка на Сулберг.

На 13 септември в Норвегия се създават парламентарни избори.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР