Премиерите на Литва, Латвия и Естония приканват Беларус да проведе

...
Премиерите на Литва, Латвия и Естония приканват Беларус да проведе
Коментари Харесай

Балтийските страни призоваха за повторни избори с международни наблюдатели в Беларус

Премиерите на Литва, Латвия и Естония приканват Беларус да организира нови избори в наличието на интернационалните наблюдаващи. А след апела на лидерката на опозицията в заточение, всеобщите митинги в страната не стихват.

С цветя в ръце и с надути клаксони – хиляди се събраха в Минск, с цел да почетат паметта на починалия при неизяснени условия стачкуващ. А от петък реакцията на управляващите е друга. Полицаите смъкнаха щитовете и останаха на място. И бяха наградени с обятия и целувки.

Президентът Александър Лукашенко е разискал обстановката с сътрудника си Владимир Путин.

„ Трябва да разберете, че вас ви употребяват за пушечно месо хора от чужбина! Агресията против нашата страна към този момент стартира “, съобщи в послание към стачкуващите Лукашенко.

Разрастват се обаче и всеобщите акции в разнообразни държавни предприятия – нещо невъобразимо съгласно анализаторите единствено допреди няколко седмици.

„ Обявяваме стачка, до момента в който настояванията ни не бъдат изпълнени: преустановяване на кръвопролитията по улиците на Беларус, на противозаконното задържане на мирни жители и освобождение на всички политически пандизчии “, изяснява служащ в Петриковския торов цех.

Няколкостотин души показаха солидарността си с народа на Беларус пред посолството на страната във Варшава.

Полша разхлабва визовите ограничавания за своята съседка и изпраща 11 милиона евро помощ на гражданското общество и за самостоятелни медии.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР