Индийският министър-председател Моди посещава Гърция, първото посещение в страната на индийски премиер от 40 години

...
Премиерите на Индия и Гърция обещаха да засилят търговията на
Коментари Харесай

Премиерите на Индия и Гърция обещаха да засилят търговията на своите страни , бизнес и отбранителни връзки по време на посещение в Атина на индийския премиер Нарендра Моди

От Асошиейтед прес, 25 август 2023 г., 7:37 AMГърция обеща да засили търговските, бизнес и отбранителните връзки на своите страни в петък по време на посещение в Атина от Индийският министър-председател Нарендра Моди.

Посещението на Моди е първото посещение на индийски премиер в Гърция от 40 години, откакто Индира Ганди посети страната през септември 1983 г.

Гръцкият министър-председател Кириакос Мицотакис каза, че двете страни са имали отношения, датиращи от древността.

„Въз основа на тези силни основите на нашите дългосрочни отношения, имаме голямата радост да надградим нашето сътрудничество сега до стратегически отношения“, каза Мицотакис в съвместно телевизионно изявление, разпространено от гръцката държавна телевизия.

На репортерите не беше разрешено да присъстват и не бяха зададени въпроси.

Моди каза, че двамата са решили за укрепване на двустранните отношения в секторите на отбраната и сигурността, както и в инфраструктурата, селското стопанство, образованието и технологиите.

„В сектора на отбраната и сигурността се съгласихме да засилим нашите военни връзки и нашите отбранителни индустрии“, каза Моди, според гръцки превод на неговите коментари.

Двете страни също ще се стремят да удвоят двустранната търговия до 2030 г., каза Моди. Търговската търговия между Индия и Гърция възлиза на 1,32 милиарда евро през 2022 г., каза Мицотакис в статия за Times of India, публикувана от неговия офис в петък.

Моди каза, че двамата страните подписаха споразумение в петък относно селскостопанското производство, което също ще позволи сътрудничество в областта на научните изследвания, отглеждането на животни и животинските продукти.

Индия и Гърция също искат да улеснят миграцията на квалифицирани кадри, " затова решихме, че скоро ще бъде подписано споразумение относно мобилността и миграцията“, каза Моди. и Индия, каза Мицотакис, отбелязвайки „страхотни възможности“ в секторите на туризма, както и икономическото сътрудничество във фармацевтичния и технологичния сектор.

Източник: abcnews.go.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР