Премиерите на България Бойко Борисов и на Руската федерация Дмитрий

...
Премиерите на България Бойко Борисов и на Руската федерация Дмитрий
Коментари Харесай

Какво важно си казаха премиерите на Русия и България?

Премиерите на България Бойко Борисов и на Руската федерация Дмитрий Медведев разискаха двустранното съдействие в региона на стопанската система , енергетиката , обществената сфера и туризма .

 
Пред публицисти в Министерски съвет министър председателят Борисов изрази паника, че днешната среща е била в с напрежение за света време, когато конкуренцията във въоръжението надминава това от Студената война.

Никога светът не е бил под такава опасност като в този момент , по тази причина упорствам всички да се върнем на масата на договарянията, тъй като един боен спор ще е гибелен за света . Надявам се това да се случи и съм подготвен за подпомагане “, сподели Борисов.
 
Борисов уточни, че през днешния ден е било разисквано стартирането на ферибот Бургас-Новоросийск и развиване на полицейското съдействие във връзка огромната бройка на съветски туристи у нас.

„ Говорихме и за усилване на взаимоотношението сред правоохранителните ни органи “, добави той.-->

Борисов посочи изгодите от построяването на българската част от газопровода " Турски поток " и от търсенето на пазарно решение на плана за създаване на АЕЦ Белене ".

 
„ Ние с Бойко Борисов приключихме двустранните договаряния, при започване на " четири очи ", а по-късно разширихме диалозите с пленарни диалози “, уточни Медведев.
 
„ Набелязахме проекти за бъдещето и потвърдихме и взаимно предпочитание контактите ни да се развиват по всички направления. Свързвам тези огромни очаквания с междуправителствената комисия за икономическо съдействие, която през октомври предходната година възобнови работа. Тя ще може да проучва всичко, което става, тъй като не с всички страни от Европейски Съюз работят такива комисии “, сподели Медведев.

„ Това е неприятно, тъй като в случай че няма контакти значи има подозрение, че някой не споделя всичко на другите “, сподели съветският министър председател.
 
Стокообменът сред двете страни преди глобите беше 5 милиарда $, а в този момент е 3 милиарда $ - това са загуби на работни места и не е добре нито за България, нито за Русия, сподели Медведев.
 
„ Сега разбирам по какъв начин би трябвало да наподобява залата за конференция - представителите на медиите да са зад огромната маса и да се любуват какво става тук “, сподели Медведев като имаше поради по какъв начин са ситуирани работните места на публицистите в Гранитната зала на Министерски съвет.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР