ПремиерътНиколай Денковдаде брифинг след срещата вМинистерски съвет във връзка с

...
ПремиерътНиколай Денковдаде брифинг след срещата вМинистерски съвет във връзка с
Коментари Харесай

Денков: В над 1000 населени места няма ток, над 100 човека са били освободени от снежни капани

ПремиерътНиколай Денковдаде брифинг след срещата вМинистерски съвет по отношение на усложнената конюнктура в страната,предаде Новини.бг.

При актуалната обстановка снеговалежът от влажен сняг води до скъсването намного жици, рухване на електрически стълбове.

Мокрият сняг ги обледява и резултатът е, че в над 1000 обитаеми места няма ток. Това е нещо, което може да се планува, само че няма по какъв начин да се предотврати в периодите, в които може да се реагира, съобщи министър председателят Денков.

По думите му още от през вчерашния ден всички регионални управлетелите създали срещи, с цел да се подготватят за това, което се случи снощи и тази заран.

В момента обстановката е тежка по пътищата в съвсем в цялата страна. Над 100 индивида са били освободени от снежни клопки.

Премиерът благодари на всички институции, които работеха на терен през нощта.

Продължават и в този момент да се разчистват пътищата. Мобилизирани са всички спешни екипи.

В Шумен, Силистра, Разград ще продължи да бъде тежко и през идващите часове, заяви министър председателят.

Тази заран ми се обади регионалният шеф на Велико Търново и дадох позволение екипи от Националния боен университет да се включат в разчистването. Това заяви министърът на отбранатаТодор Тагарев.

Имаме подготвеност да действаме, в случай че това се наложи, сподели още министърът.

Българската войска поддържа 24 формирования в подготвеност за деяние в случаи като този, на който сме очевидци сега, и работи по поръчка на ръководителите на спешните щабове, обясниТодор Тагарев.

Най-сложна е ситуацията на територията на " Електроразпределение Север ", където в 462 обитаеми места има проблеми с електрозахранването. Това сподели министърът на енергетикатаРумен Радев. По думите му има проблем с достъпването до зоните, където са установени спирания на електрозахранването.

Министърът увери, че газопреносната мрежа работи обикновено, както и топлофикационните сдружения.

За София и покрайнините министърРумен Радевобясни, че има проблеми с електрозахранването в елементи от Симеоново, както и в Бистрица, Банкя, Курило, вилна зона " Киноцентър ", Кръстова вада, Владая и елементи от кв. " Витоша ", " Малинова котловина " и Волуяк.

Премиерът свика изключително съвещание на кабинета поради тежката зимна конюнктура в страната и бедственото състояние в няколко области.

В срещата се включиха министрите на вътрешните работи, на енергетиката и на защитата, основният секретар на Министерство на вътрешните работи, началникът на защитата, управленията на Главна дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ и Агенция „ Пътна инфраструктура “, както и регионални шефове.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg