Премиерата на Вердиевата опера Фалстаф на 29 юли от 21

...
Премиерата на Вердиевата опера Фалстаф на 29 юли от 21
Коментари Харесай

Кирил Манолов е Фалстаф във Варненската опера

Премиерата на Вердиевата опера " Фалстаф " на 29 юли от 21 ч. в " Опера в Летния спектакъл - Варна 2023 ", ще дирижира маестро Григор Паликаров, непрекъснат посетител диригент на Варненската опера. В 76-годишната история на Варненската опера това е втората режисура, след тази от 2013 година, на единствената комична опера на Верди, която той основава в самия завършек на креативния си път. Лиричната творба съчетава сюжета на " Веселите уиндзорки " на Шекспир с красивата музика на Джузепе Верди в оперен шедьовър, който режисьорският прочит на Нина Найденова слага в 60-те години на XX век, с цел да го подслади в допълнение с щипка долче вита, научи ДУМА от Виолета Тончева, пиар на ТМПЦ Варна.
За популярния баритон Кирил Манолов ролята на сър Джон Фалстаф е малко по-специална. Тя му носи комплиментите на международната рецензия и определението " най-хубавият Фалстаф на нашето време ". Въпреки това той подхожда към облика без непотребна суетност и споделя философията на героя си. " Най-важното във " Фалстаф " е да се забавляваме. Всичко на света е смешка и всичко е преходно, през днешния ден ни има, на следващия ден ни няма, по тази причина яж, пий, носи си новите облекла. Аз се усещам доста добре в репертоара на Верди - това е моето пеене, моят жанр. Ролята на Фалстаф носи собствен специфичен заряд, собствен интензитет, не напълно характерен за Верди, само че евентуално по тази причина тази роля е най-любимата ми и една от най-харесваните от публиката ", споделя Кирил Манолов. Съвсем не на смешка прелестният му тембър ще завладее сцената на Летния спектакъл в един от най-комичните музикални сюжети, създавани в миналото.
Партнира му Мариана Пенчева, която свети на международни подиуми като миланската " Ла Скала " и покорява публиката на Лондон, Париж, Мадрид, Токио. На прелестния й мецосопранов глас е поверена партията на Мисис Куикли, в чиято роля тя се въплъщава с пленяващ артистизъм. " В тази опера има една изключителна сила, която не съществува в другите произведения на Верди. Задължително е да носиш заряда на комичната роля и да изиграеш всяка дума, която изпяваш. Един изцяло настоящ сюжет е, в действителност тази режисура още повече го приближава до фена, тъй като е в епохата на сладкия живот в Италия с шармантни дами, мъжествени, героични и доста буйни мъже ", споделя оперната прима.>
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР