Премиерата на соловия спектакъл на Деян Георгиев ще се състои

...
Премиерата на соловия спектакъл на Деян Георгиев ще се състои
Коментари Харесай

ONE DANCE WEEK представя световната премиера на СВЪРЗАН

Премиерата на соловия театър на Деян Георгиев ще се състои на 14 май в Пловдив

На 14 май, от 18:00ч, в Драматичен спектакъл, Пловдив ONE DANCE WEEK ще показа международната премиера на СВЪРЗАН – новият план на българския артист, танцьор и хореограф Деян Георгиев. В спектакъла, копродукция на фестивала за актуален танц ONE DANCE WEEK и Сцена ДЕРИДА, Деян Георгиев преплита документални истории, научна фантастика и образни изкуства, с цел да сътвори минималистична среда, в която всяко придвижване е от голяма важност.

Билетите за са в продажба в мрежата на и на касите на EasyPay в цялата страна.

СВЪРЗАН / WIRED

Безкраен въпрос ли е животът и можем ли да намерим успокоение в незнанието си? Можем ли да се предадем на нещо по-голямо от личното си възприятие за битие?

СВЪРЗАН е солов пърформанс, самостоятелен опит и прекарване, потънало в нишките на това, което назоваваме “Ние ”. Физическото тяло е затворено в черна кутия, цялостна със съхранена информация. В спектакъла си младият хореограф Деян Георгиев прави опит за намиране на първоизточника, виновен за персоналното ни заплитане.

Музиката в СВЪРЗАН е дело на Петя Диманова, звуковият дизайн е в ръцете на Георги Атанасов, сценографията и костюмът са основани от Габриела Кърджилова, а светлинният дизайн – от Виктор Георгиев и Изабела Манолова.

Трейлър на спектакъла гледайте

За Деян Георгиев:

“Възприемам актуалния танц като интимно място с голям заряд, който може да бъде употребен като средство да пътуваш и да откриеш нещо за себе си. ”

Деян Георгиев е артист, танцьор и хореограф. Завършва НАТФИЗ “Кръстьо Сарафов ” през 2015 година в класа на проф. Д-р Атанас Атанасов, компетентност Актьорско майсторство за трагичен спектакъл. Любовта към придвижването стартира след присъединяване в план във Франция, а след дипломирането си става част от трупата на Театър Българска Армия, където изиграва и първата си основна роля в зрелище на режисьора Диана Добрева.

Спектакълът “Саломе ” е първият му професионален хореографски опит. Следват плановете “Одисей ”, “Непознатото дете ”, “Синът ”, “Камбаната ”, където още веднъж взима ролята на хореограф. През последните години взе участие в голям брой самостоятелни планове, а в взаимната си работа с хореографа Стефания Георгиева от Атом Театър, развива и култивира ползите си свързани със актуален танц и пърформанс.

През 2020 година печели премията на журито в състезанието за модерна хореография “Маргарита Арнаудова ” за плана “Чисто ” и получава номинация за “ИКАР ”2021 в категория Съвременен танц и пърформанс.

Днес развива лична sci-art организацията, в която събира актьори, които сплотяват просвета и изкуство в изложения и пърформанси като the 5th Element, Stardust и други През 2021 година името му си намира място и в селекцията “30 под 30 ” на списание Forbes в категория “Култура, изкуство и медии ”.

Спектакълът е основан със съдействието на Ход-движенческа лаборатория, НСД и НФК. Резидентската стратегия на Derida Dance Center се реализира с поддръжката на Столична община – Календар на културните събития на Столична община за 2021 година

ONE DANCE WEEK 2022 e част от стратегия “Наследство ” на Пловдив 2019 – Европейска столица на културата. ONE DANCE WEEK благодари за поддръжката на WALLTOPIA, Европейски пътища, SPARK Electric Car Sharing и Villa Velis by Velis Vineyards.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР