Премиерата на Службогонци“ в Драматичен театър Ловеч на 4 юли

...
Премиерата на Службогонци“ в Драматичен театър Ловеч на 4 юли
Коментари Харесай

„Службогонци“ в Ловеч предизвика силен интерес и бе посрещната с бурни аплодисменти

Премиерата на „ Службогонци “ в Драматичен спектакъл Ловеч на 4 юли 2022 г.  провокира мощен интерес и бе посрещната с бурни овации като огромен триумф.

Под режисурата и с присъединяване на известния артист Николай Урумов ансамбълът сервира един бравурен театър, неведнъж преустановяван от аплаузи.  

Изпълнителите получиха голям брой поздравления, в това число кошница цветя и приветствен адрес от кмета на Община Ловеч Корнелия Маринова. В адреса, който бе прочетен от сцената, се отбелязва, че комедията на Иван Вазов е писана преди повече от 120 година, само че прототипите и през днешния ден живеят и са ни познати от площадите и телевизионните екрани. А финалът на спектакъла има силата да предсказва настоящите събития и дано това да е живописен лакмус за нови обществени промени към по-добро, се споделя в посланието. „ Специално благодарим на режисьора Николай Урумов, който е и реализатор на една от основните функции. Неговият възторг се е предал и на всички артисти, наши и гостуващи, както и на останалия креативен и механически екип “.

Отбелязваме, че дни преди премиерата кметът Корнелия Маринова поздрави персонално актьорите по време на подготовка и им пожела триумф, който на процедура се сбъдна. Представлението на 4 юли бе изгледано от ръководителя на Общинския съвет Петър Цолов и други публични лица на Ловеч. Сред публиката бе и известният артист и режисьор Йосиф Сърчаджиев, който след дни стартира нова режисура в Ловеч.

Следващото зрелище в Ловеч е на 7 юли, след това „Службогонци“ се играе в Сопот на 9 юли като част от програмата на Вазовите тържества. Следват представления в града на Алеко Константинов Свищов, както и в Република Северна Македония при започване на октомври.

Режисьор: Николай Урумов

Сценография и костюми: Кирил Наумов

Композитор: Иван Стоянов

Плакат: Драгомир Димчев

Участват:

Никола Балтов, министър – Гьорги Трайков

Аничка, дъщерята на министър Балтов – Марина Георгиева

Баба Дона, Балтовата майка – Нина Суванджиева

Станчо Квасников, родственик на министър Балтов – Николай Урумов

Жеко Хоров – Явор Костов–Яша

Какавидов – Георги Грозев

Боздугански – Йордан Петков–Дуньо (гостуващ артист от трупата на Народен спектакъл „ Иван Вазов ”)

Г-жа Терзийска – Диана Спасова

Чалканов, народен представител – Петър Стойчев

Стоянка, слугиня – Аделина Петрова

Илия, лакей и файтонджия – Мариян Стефанов (гостуващ артист от трупата на ДКТ „ Иван Радоев ” – Плевен).
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР