Премиерата на психологическия трилър Don`t worry Darling, режисиран от Оливия

...
Премиерата на психологическия трилър Don`t worry Darling, режисиран от Оливия
Коментари Харесай

Don`t Worry Darling: Скандалите около филма на Оливия Уайлд нямат край

Премиерата на психологическия трилър Don`t worry Darling, режисиран от Оливия Уайлд, мина с аплодисменти, само че свадите, които съпровождат продукцията от начало, стартират да набират по-голяма медийна известност от самия филм.

Драмите на снимачната площадка кулминират с тежък бракоразвод за Уайлд, спор сред нея и актрисата в основната женска роля Флорънс Пю и разочароващи мнения на критиците.

Пю се появи на аления килим при първата прожекция на Don`t Worry Darling на кинофестивала във Венеция, само че отхвърли да взе участие в представянето на кино лентата пред публицистите дружно с останалите хора от екипа.

Откъде потеглят свадите?

Първоначалнaта концепция на плана е самата Оливия Уайлд да влезе в основната роля на Алис във кино лентата си Don`t Worry Darling.

Действието в лентата се развива през 50-те години на предишния век, аАлис е стопанка, която живее а дребен идиличен град, издигнат посред пустинята от загадъчен предприемач. Всяка заран брачният партньор ѝ Джак отива на работа - Алис обаче не знае нищо за нея и от ден на ден се съмнява, че зад прелестния живот в градчето се крие ужасяваща загадка.

В хода на подготовката за плана Уайлд отстъпва основната женска роля, тъй като взема решение, че фамилната двойка би трябвало да е от по-млади артисти. Обръща се към Флорънс Пю (26-годишната актриса от " Midsommar " и " Black Widow " ) ирешава да предложи облика на Джак на музиканта Хари Стайлс (чийто актьорски дебют беше в историческата драма " Дюнкерк " на Кристофър Нолан).

Оказва се, че по това време Стайлс е на турне, а Уайлд вербува за ролята Шая Лебьоф.

Снимките стартират обикновено, само че скоро Лебьоф е уволнен от плана и отсъствието му отприщва стихия от клюки. В началото се дава информацията, че артистът самичък е напуснал снимачната площадка поради неспособност да впише Don`t worry Darling в графика си.

По-късно обаче излиза наяве, че в действителност е освободен от Оливия Уайлд, тъй като се е държал зле с екипа и сътрудниците си. Variety написаха, че методът му на държание е бил в прорез с разбиранията ѝ за спокойна среда на работа.

After Olivia Wilde claimed Shia LaBeouf was fired from her movie ‘Don`t Worry Darling,’ a video of her asking the actor to reconsider his decision to leave the film has leaked.

He was originally set to play Harry Styles’ role alongside Florence Pugh.

— Pop Base (@PopBase)
Анонимен източник споделя пред Variety, чеЛебьоф си е разрешавал да наскърбява както Оливия Уайлд, по този начин и останалите членове на екипа и актьорския състав.

В края на 2020 година някогашната другарка на артиста Шая Лебьоф, британската певица и актриса FKA Twigs, го упрекна във физически, душевен и полов тормоз и заведе дело против него.

Twigs го упрекна още в съзнателно предаване на венерическа болест, а Уайлд беше измежду многото дами, които показаха поддръжка към изпълнителката.

Впоследствие интригата се задълбочи и Оливия Уайлд съобщи, че е уволнила Лебьоф освен поради несъответствуващото му държание, а и тъй като се е страхувала за положението на другите артисти в екипа в негово наличие, изключително за това на Флорънс Пю.

Shia LaBeouf denies Olivia Wilde’s claim he was fired from:

“I know that you are beginning your press run for DWD and that the news of my firing is attractive clickbait, as I am still persona-non-grata and may remain as such for the rest of my life. ”
— Pop Crave (@PopCrave)
" Знаех, че щях да желая от Флорънс да снима интимни подиуми с колеата си и за мен беше извънредно значимо тя да се усеща в сигурност и да е добре “, разяснява Уайлд пред Variety и добави, че предпазването на екипа е нейна отговорност като режисьор.

Отношенията сред нея и Флорънс Пю обаче се утежняват без значение от това.

Скандалът с Лебьоф съответствува с началото на Covid-пандемията и изненадващо отваря нова опция за връщането на Хари Стайлс в екипа.

Турнето му е анулирано поради локдауна, а той още веднъж е поканен да играе вDon`t Worry Darling.

Тогава е и запознанството му с Оливия Уайлд, което постила пътя към идващия скандал, съпровождащ кино лентата: сантименталната връзка сред двамата, довела до развода на Уайлд.

Папараците снимат 26-годишния Стайлс и 10 година по-възрастната режисьорка още от началото на фотосите. Скоро по-късно двамата престават да се крият - а в августовския брой на сп.Rolling Stone, артистът намерено приказва за връзката си с Уайлд и проблемите, които им основават отрицателните реакции в медиите и обществените мрежи.

" Можете ли да си визиите да отидете на втора среща с някого и да кажете: " Има едни хора, които ще кажат в действителност луди и злобни неща... само че както и да е, какво ще ядеш? ", споделя музикалната суперзвезда пред списанието. В същото издание Оливия Уайлд споделя, че токсичността, която се излива върху Хари Стайлс, е антитезата на всичко, което той показва на сцената и декларира:

" Аз персонално нямам доверие, че силата на омразата дефинира неговата почитател база. "

Скандал се заформи и на ревюто CinemaCon през април, когато по време на представянето на кино лентата Оливия Уайлд беше сюрпризирана от правосъден чиновник, който ѝ връчи призовка по делото за бракоразвод с артиста Джейсън Съдейкис.

Раздялата им съответствува със фотосите на Don`t Worry Darilng и началото на връзката с Хари Стайлс, а и досега двамата някогашни съпрузи спорят за попечителството на децата си.

Неприятностите преследват Уайлд и по време на премиерата на кино лентата във Венеция. Хари Стайлс беше наклеветен, че се е изплюл в скута на сътрудника си Крис Пайн в киносалона, а клипът от случая се дискутира в " задълбочени " елементи в обществените мрежи

appears to spit on Chris Pine i won`t sleep until i know the truth
— JZMaclin (@Mac70J)
В същото време Флорънс Пю се дистанцира от Оливия Уайлд и отхвърли да се включи в конференцията за кино лентата на кинофестивала.

По време на овациите Пю поздрави двама от сътрудниците си, само че не сподели каквото и да е отношение към създателката на Don`t Worry Darling.

Florence Pugh refuses to make eye contact with Olivia Wilde during the 4-minute standing ovation for.
— Ramin Setoodeh (@RaminSetoodeh)
Според някои клюки - английската актриса е останала разочарована от хонорара си за кино лентата, който бил в пъти по-нисък от заплащането на Хари Стайлс. Друга версия изяснява спора сред нея и Оливия Уайлд с изминал запис, в който режисьорката се отнася надменно към звездата на Don`t Worry Darling и я назовава " мис Фло ".

Официално Оливия Уайлд се изрича доста позитивно за основната си актриса. В изявление за Associated Press тя приказва обстойно за впечатляващия гений на Пю и назовава осъществяването ѝ в Don`t Worry Darling " основаване на героинята на века ".

Общото въодушевление на критиците е отчаяние от кино лентата на фона на режисьорския дебют на Уайлд от 2019 година с Booksmart. Флорънс Пю получава доста високи оценки за своето показване, до момента в който мненията за играта на Хари Стайлс са спорни.

Някои медии даже спекулират, че част от обществените интриги към продукцията са авансово замислени, с цел да основат по-голям интерес.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР