Премиерата на новия документален филм Дивите райски кътчета: Турция“, втори

...
Премиерата на новия документален филм Дивите райски кътчета: Турция“, втори
Коментари Харесай

Премиерата на Дивите райски кътчета: Турция се състоя в Анкара

Премиерата на новия документален филм „ Дивите божествен кътчета: Турция “, втори от поредицата, която притегля вниманието към смяната на климата, се състоя в Анкара. Фокусирана върху флората и фауната в единствени по рода си естествени местообитания в Турция, предаването демонстрира неповторимия и нежен хабитат на влажните зони в провинция Карс, Кавказ и Средиземно море. Представен от „ Росатом “, филмът ще бъде излъчен по National Geographic този декември.

Руската атомна корпорация „ Росатом “, която е международен водач в производството на безвредна и чиста сила, демонстрира дълбока угриженост поради заплахите, свързани с световната смяна на климата.

„ Първо, желаеме да насочим вниманието на интернационалната общественост към хубостта на природата. На второ място, желаеме да напомним, че околната среда може да стане жертва на разрушителните последствия от човешката активност. Нашият филм демонстрира какъв брой нежна е екосистемата, както и значимостта на присъединяване на всеки от нас при спасяването на планетата “, съобщи на събитието първият общоприет шеф на „ Росатом “ Кирил Комаров.

Във видеосъобщение посланикът на плана Фрида Пинто съобщи: „ Вярвам, че планът е доста значим по разнообразни аргументи. Той е значим, тъй като ни демонстрира хубостта на естествения свят, прикрит от човешкото око толкоз доста години. Важен е, тъй като „ Дивите божествен кътчета “ има шанса да притегли вниманието върху рисковете, пред които сме изправени, в случай че не обърнем внимание на смяната на климата “.

Продуцентът на сериите от Off The Fence Андрю Зикинг съобщи: „ Въпреки че този филм е част от акцията „ Дивите божествен кътчета “, която притегля вниманието върху въпросите, свързани с смяната на климата, нашият филм демонстрира освен разрушаването на местообитанията или вредата върху околната среда. Искахме да осезаем и отбележим зашеметяващата дива природа на Турция, само че и да покажем същинския подтекст на това, което може да бъде изгубено. Искахме да разкажем историята на тези нежни екосистеми посредством едни от най-застрашените типове в Турция. Съкровени, персонални моменти от техния витален цикъл – чифтосване, лов или единствено оцеляване “.

Сниман повече от 3 месеца, документалният филм, продукция на Off The Fence ще се завърти в телевизионния ефир в Турция, Африка и Европа.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР