Премиерата на най-новия български сериал ще бъде на 2 май

...
Премиерата на най-новия български сериал ще бъде на 2 май
Коментари Харесай

Порталът се отваря на 2 май по БНТ1

Премиерата на най-новия български сериал ще бъде на 2 май по Българска национална телевизия 1. Приключенската драма е измежду акцентите в празничната стратегия за Великден на публичната медия.

В миг, когато пътуването в пространството е затруднено, сюжетът ще предложи ненадейно премеждие на феновете от всички генерации, допълненo с доста музика от 70-те години. Впечатляващ каст от надарени артисти, престъпен колорит и взор към предишното ни чака в неделната БГ киновечер от 21.00 часа по Българска национална телевизия 1.

В шест епизода ще проследим приключенията на двамата пътешественици във времето. Пред какви провокации се изправят, по какъв начин ги преодоляват и по какъв начин се трансформира животът им, когато курсът на събитията от предишното сменя посоката си. Несбъднати любови, невъзможни връзки и доста обрати и спорове ще забележим в тази заплетена и извънредно завладяваща история.



В първия епизод ще забележим престъпния психолог Крум Бонев (в ролята Велислав Павлов), чийто живот от дълго време е влезнал в коловоза на времето. Всичко се прекатурва, когато на вратата му се появява натрапен посетител от предишното – неговият от дълго време липсващ вуйчо доцент Димо Троянов, по прякор Джинигиби, който наподобява все по този начин млад и неизменен. Оказва се, че съществува портал на времето! Крум попада 40 години обратно в социалистическа България от 1979 година Мястото, на което се озовава и животът, в който се връща, са извънредно изненадващи и му коства съществено изпитание да оцелее в непознатата среда. Скоро си дава сметка, че е в точното време, когато би могъл да промени трагичната орис на фамилията си. Но по какъв начин?

" Сънуването на детството и " пътуването” към него са неща, които подсъзнателно или не, непрекъснато върша “, споделя Велислав Павлов, който играе ролята на престъпния психолог в. " Премислянето на обстановки от предишното, в които съм дете и въпросът: " Какво бих направил по различен метод?” са част от подреждането на огромната картина за всеки от нас. В този сериал се превъплъщавам в воин, който има опцията да се върне във времето на детството си, само че към този момент като възрастен, със задачата да поправи жестока неправда, сполетяла татко му “.



Необяснимата опция за квантово прекосяване в друго време е открита от доцент Димо Троянов - Джингиби (в ролята Александър Кънев) – малко отвеян и екстравагантен академични учител по физика. По същото време, в което Крум Бонев се връща в 70-те години, младият академик се сблъсква с 2019 година, с развиването на технологиите, промененото общество и това, в което се е трансформирала онази социалистическа България, която той познава. Уж вкъщи, а в действителност озовал се в една непозната страна, чието бъдеще преди 40 години никой не е и сънувал.



" По някаква подигравка единият ми дядо беше физик, даже е имал напреднали разработки за уреда за нощно виждане, само че му ги лишават “, споделя Александър Кънев – артистът в другата основна роля в " Порталът “. " За страдание, не съм имал опция да поддържам връзка доста с дядо. Затова се свързах с моя другар Георги Гаврилов, който е нуклеарен физик, с цел да ме вкара в света на тази просвета. За мен беше най-важно да изляза от клишето на отнесения академик и да опитам да видя света през очите на пътешественика във времето – човек, който е претърпял доста, само че не е изгубил способността си да се удивлява и да обича. След фотосите на сериала, слухът ми се изостри за използването на думата " портал “ в всекидневието. Това е място на прекосяване, на продан. Порталът е граница, а там постоянно е забавно. “

С разгръщането на сюжета, феновете ще пътуват сред предишното и сегашното. Ще се връщат в средите на тогавашния елит и блестящия живот на българската сцена. После още веднъж ще се озовават в 2019 година, където доцент Троянов, заставен да крие самоличността си, среща една забележителна жена от своето минало.



Реализацията на " Порталът “ е поверена на потвърдения екип на " Мирамар филм “, основатели на запаметяващите се ленти " LOVE.NET” и " Вездесъщият “, а в актьорския състав влизат едни от най-успешните български артисти, както и надарени нови лица. Във кино лентата е и последната роля на обичаната актриса Татяна Лолова, написана особено за нея.

Гледайте премиерата на " Порталът “ на 2 май в ефира на Българска национална телевизия 1.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР