„Премиерът Зоран Заев продължава с външната политика, срещу която яростно

...
„Премиерът Зоран Заев продължава с външната политика, срещу която яростно
Коментари Харесай

Заев: Имаме славянски и албански корени

„ Премиерът Зоран Заев продължава с външната политика, против която гневно се опълчва опозицията, както и огромния брой жители на Република Македония “, написа скопското електронно издание „ Курир “, близо до кръговете на ВМРО-ДПМНЕ, предава организация „ Фокус ".

След среща с кмета на Солун Янис Бутарис, министър-председателят на Гърция Алексис Ципрас съобщи, че Заев му признал, че македонският народ има славянски и албански корени, а като министър председател се е отказал от това, че Македония е имала някаква връзка с Александър Македонски, означават от редакцията.

„ Това е оксиморонът, има държавна единица, която е на 70 години, наречена Македония, а няма нищо общо с Александър Велики и с този исторически интервал. Те имат славянски и албански корени и признават това. Което значи, че в случай че получим определение пред името Македония е огромна победа и още по-голяма да се договорим, че едно е нашата Македония, което идва от дългата традиция на античния гръцки свят, а друго е тяхната традиция и техния културен знак “, декларирал Ципрас.

Лидерът на ВМРО-ДПМНЕ, Християн Мицкоски, на спор преди два дни упрекна Заев, че с неговата външна политика е отслабил позициите на Македония в договарянията за името с южната й съседка Гърция.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР