Премиерът в оставка определи като лицемерие липсата на депутатите от

...
Премиерът в оставка определи като лицемерие липсата на депутатите от
Коментари Харесай

Кирил Петков: Не сме спрели да говорим с всички независими депутати

Премиерът в оставка дефинира като двуличие неналичието на депутатите от ГЕРБ по време на поисканото от тях негово чуване на тематика енергетика
В момента не сме спрели да приказваме с безусловно всички самостоятелни депутати. Това съобщи след чуването си в Народното събрание министър председателят в оставка Кирил Петков на въпрос до каква степен са стигнали с договарянията за образуване на болшинство за нов мандат на Политическа партия.

" Единствената цена, която не сме подготвени да платим, е да вкараме задкулисието назад в ръководството. Това не може да си го позволим ", добави още той.

С групата на Има Такъв Народ, мисля, непрестанно се водят диалози и предложения към тези хора, добави Петков.

По думите му Политическа партия доста желали диалогът да не е " Подкрепяте или не подкрепяте ", а за ясни политики и тактика, написани по дати, законопроекти.

" Те са над 40 обособени тактики. Всичко това е толкоз разумно с тези хора. Дори да кажат " Не ", но да видят цялата стратегия, да дискутираме по значимите за България цели и тогава да си създадат мнението ", съобщи министър председателят в оставка.

Той се надява парламентарните групи да влязат в разговор, само че изискването му е Слави Трифонов да не взима решения от името на Има Такъв Народ, както Бойко Борисов ги взима за ГЕРБ.

" За пръв път вземам участие в чуване, в което желаеха да чуят безусловно класифицирана информация за контракти и цени. Ние ги помолихме да е закрито съвещанието и всички си потеглиха, дори депутатите от ГЕРБ, които зададоха въпроса не бяха в зала ", съобщи министър председателят в оставка. Той означи, че е извършен диалог с другите партии, а ГЕРБ се върнали чак в края на чуването. Когато приказваме за виновни решения, енергетика, цени, контракти, снабдители, когато желаете да разберете всичко, което е толкоз значимо за България, и триумфите ни, и да не се интересувате даже да не сте в зала, това е необикновено двуличие, продължи Петков.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР