Премиерът в оставка Кирил Петков трябва да бъде поставен под ...

Премиерът в оставка Кирил Петков трябва да бъде поставен под

Проф. Киров тежко нападна Кирил Петков, настоява да бъде арестуван веднага!

" Премиерът в оставка Кирил Петков би трябвало да бъде подложен под забраняване. Спешно би трябвало да бъде арестуван! ". Това заяви конституционалистът проф. Пламен Киров във връзка с едноличното решение на министър-председателя в оставка Кирил Петков да изгони от България 70 съветски дипломати пред " Епицентър. бг ".

За това деяние на Петков няма решение на Министерския съвет, няма решение и на Коалиционния съвет, подчертава юристът.

Проф. Киров обръща особено внимание на обстоятелството, че решението е взето в неявяване на външния министър Теодора Генчовска, която сега е с президента в Мадрид на срещата на НАТО. За решението не е била уведоме и вицепремиерът Корнелия Нинова.

" Някакъв зам.-външен министър е връчил нота на дипломат Митрофанова. Къде са данните от службите, въз основа на които министър председателят твърди, че е взел това скандално решение ", пита някогашният парламентарен арбитър.

Действията на премиера са  жестоко тъпчене на Конституцията, за което ще се носи лична отговорност, безапелационен е проф. Киров, който упорства основният прокурор Иван Гешев да влезе в своите пълномощия.

Според проф. Киров вицепремиерът Корнения Нинова би трябвало незабавно в действителност, а освен словесно да се разграничи от дейностите на Кирил Петков, които към този момент граничат с полуда. Лидерът на Българска социалистическа партия няма по какъв начин да се изправи пред партията си, в случай че продължи да поддържа Петков след днешното му решение. Тя просто е изиграна от премиера. Кирил Петков  занули Нинова, изрично!

Нейният единствен ход сега е да му удари два шамара пред камерите, позволи си прочувствен изблик конституционалисът, който акцентира, че в последните 30 години в никакъв случай България не е била изправена пред таква крещящо нарушаване на конситуционните правила.

" Този презрян човечец стъпи с калните си обувки във властта, без да си дава сметка нито какво е това, нито се интересува от ползите на България. Но през днешния ден надмина и себе си, като разгласи, че ще изгони 70 съветски дипломати.

Интересно е служебното държавно управление да откри кои са взели решението за преследване на тези дипломати и какво е основанието за изказванието, че те са нарушавали Виенската спогодба. Защото в случай че основанието е, че са работили за непознати ползи, първият, който би трябвало да бъде изпъден, е Кирил Петков. "

Това съобщи и водачът на АБВ Румен Петков в известие, публикувано до медиите, откакто министър председателят в оставка Кирил Петков разгласи, че страната ни гони 70 съветски дипломати.

Източник: varna24.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg